Szigeti Feri thai boxszal készül a nagykoncertre

Írta: fesztbook.

Brutális ütésekkel és rúgásokkal edzi a testét a Karthago együttes oszlopos tagja, Szigeti Feri. Teszi mindezt azért, hogy a zenekar karácsonyi nagykoncertjére nemcsak lélekben, testben is felkészült legyen.  

Szigeti Feri thai boxszal készül a nagykoncertre

Azt mondja, a thai box remekül karban tartja a testét is – hiába 64 éves, ezt mindig fontosnak tartja.

A zenekar alapítója hetente háromszor boxkesztyűre cseréli gitárját, és a felgyülemlett stresszt az edzőteremben vezeti le. Már középiskolás korában beleszeretett az öklözésbe, a thai boxszal azonban csak pár éve ismerkedett meg. „Sokkal izgalmasabb és változatosabb, mintha a futópadon és a taposógépen izzasztanám magam. A többiekkel keményen osztjuk egymást, megy a bunyó rendesen, az edző sem kímél bennünket. Persze ez csak az edzésnek szól, a termen kívül mindenki nagyon jóban van egymással” – mondta el a rock egyik elefántja.

Szigeti Feri nem fél attól, hogy összeszed egy sérülést a nagy koncert előtt: előfordult már, hogy törött karral zenélt, de ha kell, akár monoklival is közönség elé áll.

A Karthago gitárosa idén ünnepelte 64. születésnapját, de – ahogy mondja – sem a lelkén, sem pedig a testén nem érzi az idő múlását. „Azért is edzek rendszeresen, mert amellett, hogy a thai box kikapcsol és oldja a stresszt, remekül karban tartja a testemet. Így meg sem kottyan, amikor a húrok közé kell csapni és akár két órán át kell zenélni a színpadon.”

Az energia pedig elkél, hiszen a PeCsa december 21-én vendégül látja a Karthagót: a zenekar nagykoncertet ad a legendás szórakozóhelyen. Ott, ahol már számtalanszor felléptek, és ahol beállították, és azóta is tartják a szabadtéri nézőszám rekordot. „A Petőfi Csarnok különleges helyszín a zenekar életében, így ismét nagy öröm, hogy itt állhatunk a rajongók elé. Gőzerővel készülünk a két órás bulira, és aki ismeri a Karthagót, az tudja: soha nem szobrozunk egy helyben. Bemozogjuk a színpadot, ami felér egy zúzós edzéssel.”