Szervét majdnem átaludta színházi előadását

Írta: fesztbook.

Szervét Tibort január 10-től, mint Ivánszky Dénes színházigazgató látaható a Duna Televízió új sorozatában, a Csak színház és más semmiben, vasárnap esténként.

Szervét majdnem átaludta színházi előadását.

A színházért és családjáér rajongó, kicsit papucsférj, de végtelenül szerethető, sokszínű figura megformálása Szervétnek nem okozott gondot, sőt, kifejezetten élvezte a forgatást régi és új kollégáival. A feszített tempó miatt nagy fegyelemre és rengeteg szervezésre volt szükség, egy jól működő gépezetre, amibe azért néha belekerült egy-egy porszem…

Történt az egyik hosszú, fárasztó napon, amikor Ivánszky Dénes „lakásában” hajnali háromig volt kiírva a forgatás, hogy Tibornak lehetősége adódott volna pár óra alvásra, mert éppen nem ő volt kamera előtt.  Mondta a többieknek, hogy ledől egy kicsit, majd éppen behúzódni készült az egyik szóbába, amikor az asszisztens jelezte, hogy menjen vele.

Azt mondta, nekem most előadásom kezdődik a Thália Színházban. Este hét előtt kettő perccel történt mindez, roppant zavarba ejtő pillanat volt” – emlékszik vissza a színész, aki a helyzethez képest roppant nyugalommal kezelte a dolgot. „Végigfutott az agyamon az információ. Tudtam, hogy oda fogok érni, csak később kerülök színpadra. Rohantunk át a színházba – egy nagyon ügyes sofőrrel – még jelmezben, és már az ajtóban telefonáltunk, hogy kezdődhet az előadás” – meséli Szervét, aki az előadás után még visszament és jó színészhez méltón folytatta a forgatást.

Ebben az esetben a pihenés elmaradt, de szerencsére a színházi előadás nem.