„Egy kis lépés az embernek…” - Ashton Kutcher az űrbe megy

Írta: Antal Beatrix.

Ashton Kutcher nemsokára azon kevés szerencsés – és gazdag – ember közé tartozhat, aki elmondhatják magukról, megjárták az űrt is. A fiatal amerikai színész különleges útját ráadásul az is rendkívülivé teszi, hogy ő lesz az 500. űrturista.

A hírt Sir Richard Branson brit milliárdos, a Virgin Galactic Group vezérigazgatója jelentette be, akinek a vállalkozása lehetővé teszi mindazok számára a űrutazást, akik azt anyagilag megengedhetik maguknak.  Ebbe az űrprogramba számos hollywoodi színész, tehetős üzletember és tudós jelentkezett már, így a 34 éves Ashton is, akinek abban a megtiszteltetésben lehet része, hogy ő lesz az program ötszázadik résztvevője.

Az út nem csekély összegbe, mintegy 200ezer dollárba kerül fejenként, a színész pedig a hírek szerint rendkívül izgatott amiatt, hogy lehetősége adódik egy ehhez hasonló nagy kalandra. Bár Demi Moore bizonyára számtalan helyre kívánta november óta hűtlen férjét, de valószínűleg nem így gondolta, hogy a Kutcher a Földet is elhagyja majd.

Ha hinni lehet a pletykáknak, Ashton utastársa egy másik frissen elvált férj, Russel Brand lesz, aki éppen exfeleségétől, Katy Perrytől kapta annak idején az űrbe szóló jegyet. Rajtuk kívül Stephen Hawking, Tom Hanks, a Brad Pitt-Angelina Jolie házaspár, valamint Beyoncé és Jay-Z is bejelentették már szándékukat egy hasonló űrutazásra.