Ada saját készítésű bonbonokkal várja haza karácsonyra a szerelmét

Írta: fesztbook.

Karácsony közeledtével a legtöbbünk számára óriási fejtörést okoz, hogy milyen aprócska figyelmességgel kápráztassuk el a szeretteinket.

Ada saját készítésű bonbonokkal várja haza karácsonyra a szerelmét

Ada egy igazán kreatív ötlettel rukkolt elő: részt vett egy bonbonkészítő-tanfolyamon, ahol különleges finomságokat alkotott. A remekművekkel eldicsekedett Németországban élő szerelmének, Máténak, akivel most, az ünnepi időszakban még az áltagosnál is többet beszélnek vagy csetelnek telefonon.

Ada a személyre szabott ajándékokon kívül mindig készül valami különlegességgel karácsonyra. Ezúttal is sokat gondolkodott azon, hogy mivel tehetné felejthetetlenné az ünnepet; végül egy kedves ismerőse adta neki az ötletet a bonbonkészítő-tanfolyamra. A műsorvezető számára hamar kiderült, hogy felejthetetlen gasztrokalandban lesz része, hiszen szinte már az első percben talpig csokiba öltözött: alig győzte lenyalogatni a tenyerére és az ujjaira tapadt masszát. Közben persze nagyokat nevetve próbálta meg utánozni a spaklival művészi módon bánó bonbonkészítő mester rutinos mozdulatit.

„Nem gondoltam volna, hogy ez egy ennyire melós dolog. De nagyon élvezem! Csak egy baj van: nem tudom megállni, hogy ne kóstoljam meg másodpercenként a finom olvasztott csokit. Úristen, nekem nehéz lenne ilyen csábító környezetben dolgozni nap, mint nap!” – nevetett nagyot Ada, aki a kézmosás után lelkesen gyúrta a tölteléknek szánt kék színű marcipánt, miközben arról mesélt, hogy a gyermekei saját mobiltelefont kértek a közbenjárásával a Jézuskától. „Eddig még ellenálltam, hogy saját mobilt vegyek az ikreknek, de szerintem most már megérettek rá. Lassan önállóan mennének a suliba, és ha van náluk telefon, akkor én is nyugodtabban engedném el őket egyedül. Az okoskütyüket nálam jóval rutinosabban kezelik, otthon sokat játszanak, filmeznek táblagépen, emiatt gyakran beszélünk arról, hogyan tudnak biztonságosan netezni, és fontosnak is tartom, hogy ezzel tisztában legyenek, mielőtt saját telefont kapnak.”

A családi beszámoló közben Ada nagy gonddal simította el a marcipánmasszát a megtöltött csokibonbonok tetején, majd szelfizett párat a félig kész édességgel. Sőt, a szusszanásnyi pihenőt kihasználva Németországban élő kedvesének is büszkén számolt be a remekművekről. „Most, a karácsony közeledtével extrán sokat beszélünk és csetelünk Mátéval. Amúgy is sokat telefonálok, ezért olyan tarifát választottam a Telenornál, amivel korlátlan híváslehetőségre és csetelésre is van mód, így amikor kint vagyok Máténál, hazai árakon tudok telefonálni, SMS-ezni és mobilnetezni. A karácsonyi készülődés, az ajándékbeszerzés, az ünnepi programok szervezése miatt most még többet lógok a mobilomon.”

Ekkor a bonbonok már a mélyhűtőben pihentek. A rögtönzött szünet után a megdermedt „csokikatonák” az asztalon sorakozva várták, hogy fölkerüljenek rájuk az ehető csillagok és szívecskék. Ada még gyorsan lőtt néhány sztárfotót a teljes díszben pompázó bonbonokról, és Viberen elküldte őket Máténak, méghozzá az új kedvenc matricája, Hugó bagoly vicces képeinek kíséretében, majd a csokoládétól kivirulva, széles mosollyal arcán vett búcsút a bonbonkészítő mestertől.Címke: Ada  karácsony  édesség  szerelme  

Ezt olvastad már?