Hova tűnt Elvis Presley vagyona?

Írta: fesztbook.

Elvis Presley több mint 40 évvel az halála után is arénákat tölt meg világszerte az Elvis, The wonder of You koncertshow-val,

Hova tűnt Elvis Presley vagyona?

amely - Priscilla Presley-vel együtt - június 6-án Budapestre látogat. A sikerek ellenére Elvis örökösei úsznak az adósságban. Hova tűnt majd 3 milliárd forint?

Amikor Elvis Presley 1977-ben elhunyt, pár millió dollár maradt a számláján, azonban a kiadásai is magasak voltak, csak Graceland fenntartása évi félmillió dollárt emésztett fel. A 9 éves Lisa Marie örökségét kezelő Priscilla Presley akkor úgy döntött, hogy megnyitja a birtokot a rajongók előtt. A terv bevált, amikor 1993-ban, 25. születésnapján Lisa Marie átvette az örökséget, már 100 milliósra (2,7 milliárd forint) hízott a vagyon. 2018-ra pedig szinte teljesen eltűnt.

Lisa Marie Presley az év elején jelentette be, hogy beperli pénzügyei intézőjét, Barry Siegelt, mert szerinte az ő hibája, hogy a pénzből mára csak 14 ezer dollár (3,9 millió forint) maradt, ráadásul félmillió dolláros hitelkártya adósságot is felhalmozott. Elvis egyetlen lánya úgy véli, hogy Siegel a saját tévés pályafutását egyengette a pénzből, olyan produkciós társaságokba fektette a pénzt, amelyek később csődbe mentek, magának pedig 9 millióért vásárolt villát.

Siegel visszaperelte az örököst és azt állítja, hogy Presley túlköltekezése miatt futottak ki a pénzből, ezért 800 ezer dollár kártérítést követel. Közben Lisa Marie helyzetét nehezíti, hogy válik negyedik férjétől, Michael Lockwoodtól, a bírósági papírok szerint nemhogy teljesen elfogyott a vagyon, hanem 16 milliós adósságban is úszik az örökös.

Elvis neve soha nem merül feledésbe, a vagyonából azonban unokái valószínűleg már semmit se látnak.Ezt olvastad már?