Uriah Heep újra Alsóörsön dübörög

Írta: fesztbook.

A  Harley-Davidson több mint egy motormárka, a Harley-Davidson mára már életmód, életérzés, amit mindenki átélhet, vagy éppen megismerhet a 2013-ban már 14. alkalommal megrendezendő alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen.

Uriah Heep újra Alsóörsön dübörög

Idén számos zenei, kulturális és egyéb program mellett azért is érdemes lesz ellátogatni Alsóörsre június 5. és 9. között, mert ismét fellép a fesztiválon a hard rock legendája, a 43 éve alapított brit Uriah Heep, melynek alapító zenésze, Mike Box igencsak forró hangulatú bulit ígér a rajongóknak.

Noha még csak éppen várjuk a tavaszt, már javában folyik a 14. Harley Davidson Open Road Fesztivál szervezése. A szervezők idénre is sok meglepetést és fantasztikus hangulatot ígérnek, ráadásul a hazai fesztiválok történetében most debütál a legnagyobb közösségi portálhoz is szervesen kapcsolódó beléptető rendszer, és az ehhez kapcsolódó nyereményjáték fődíja egy egyedi festésű Harley-Davidson motorkerékpár lesz.

„Április közepén indítjuk el nyereményjátékunkat a facebook segítségével. Érdemes lesz regisztrálni mindenkinek, ugyanis a fődíj nyertesen egy Harley boldog tulajdonosaként távozhat majd. De ezen kívül is számos programmal, a regisztrációhoz köthető sok játékkal várunk idén is mindenkit” – fogalmazott Dobai Attila.

A fesztiváligazgató elárulta, 2013 a jubileumok éve, hisz most 110 éves maga a Harley-Davidson, valamint 30 éves a legendás márkához fűződő HOG, azaz a Harley Owners Group. Éppen ezért idén olyan sztárvendéggel szeretnének kedveskedni a közönségnek, amely ugyanolyan kultikusnak számít a zenében, mint a Harley az utakon.

„Örömmel jelentem be, hogy június 8-án este a Nagyszínpadon ismét fellép a legendás Uriah Heep. Ezer szállal kötődnek a motorozáshoz, és az itt tapasztalt fantasztikus hangulatra emlékezve azonnal igent mondtak a megkeresésünkre” – árulta el Dobai Attila.

A zenekar alapítója, Mike Box gitáros-énekes nagyon kellemes emlékeket őriz magyarországi koncertjeikről, így örülnek az alsóőrsi fellépésnek.

 „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezen a Fesztiválon lépünk fel, ráadásul még a Harley-kat is imádjuk. Sőt, Bernie Shaw-nak van egy 1998-as Road Kingje, és a korábbi fellépéseinken volt olyan szerencsénk, hogy kipróbálhattunk pár modellt Attila segítségével. Köszönjük a meghívást, örömmel jövünk ismét Magyarországra, ahol imádják a rockzenét. Azt mindenképpen megígérhetem, hogy az időjárástól függetlenül igencsak forró lesz a hangulat a koncertünkön, ahol a közönség újra élőben hallhatja legnagyobb slágereinket” – jelentette ki Mike Box.

Amit feltétlenül tudni kell a brit kultuszzenekarról…

A Uriah Heep 1969-ben alakult és máig működő angol hard rock zenekar, amelynek muzsikájában a hard rock mellett a progresszív rock, a jazz, és a country elemei is felfedezhetőek némi gótikus hangzással fűszerezve. Ennek jellegzetessége a billentyűs hangszerek (elsősorban a Hammond-orgona) és a vokálok kihangsúlyozása, ezek a korai időkben David Byron operaszerű énekhangjával társultak. Az együttes a nevét Charles Dickens: Copperfield Dávid című regénye egyik kitalált szereplője után kapta. Angol nyelvterületen kultuszzenekarrá váltak, ahol a Demons and Wizards és a Return to Fantasy albumok bizonyultak a legsikeresebbnek. Népszerűségük csúcsán az 1970-es években születtek legnagyobb hatású és legklasszikusabb albumaik. Népszerűségük az 1980-as években  csökkent, de Európában és Japánban a későbbiekben is meg tudták tölteni a stadionokat. Németországban különösen népszerű a Uriah Heep: Lady in Black című slágerük 13 hétig volt listaelső. Legutóbbi albumuk 2011. áprilisában jelent meg Into the Wild címmel, világszerte pedig több mint 30 millió albumot adtak el.

Jelenlegi felállás:

Mick Box – szólógitár/ének (1969–)
Russell Gilbrook – dob (2007–)
Trevor Bolder – basszusgitár/ének (1976–1981, 1983–)
Bernie Shaw – ének (1986–)
Phil Lanzon – billentyűk/ének (1986–)Ezt olvastad már?