Rekordkísérletre készül Mosonmagyaróvár

Írta: fesztbook.

Ingyenes koncertekkel, izgalmas családi programokkal és kulináris élvezetekkel várja a látogatókat a második Szigetközi Friss Fesztivál, amelyet június 7 és 9-e között rendeznek meg Mosonmagyaróváron.

Víz

A rendezvényen színpadra lépnek hazánk közkedvelt sztárjai, de a szervezők egy különleges rekordkísérletre is invitálják az idelátogatókat.

„Az Aqua Szolgáltató Kft. küldetése szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy az egészség és az ivóvíz kapcsolatára, az egészséges életmódra, a család szerepének fontosságára felhívja a figyelmet. Ezen értékeknek hangsúlyt adva kezdeményezte a tavalyi évben a Vezetékes Vízellátás Napja alkalmából a Szigetközi Friss Fesztivál megrendezését”– mondta Klauser Róbert az Aqua Szolgáltató Kft. kereskedelmi vezetője.

A rendezvény az első évben több mint 20 ezer fő látogatót vonzott. A Fesztivál szervezői egy különleges, mindenkit megmozgató akcióra készülnek: vízivási rekordkísérletre várnak minden korosztályt, hogy egyszerre emeljék poharukat, és oltsák szomjukat a Szigetközi Friss Vízzel.

A fesztivált a fenti küldetésnek szellemében, de azt továbbfejlesztve, az idén – 2013. június 7-9. között - hármas határ menti gasztronómiai és borfesztiválként hirdetik meg, az osztrák, szlovák és magyar gasztronómiai kínálatot felvonultatva. A hétvége tehát a gasztronómiai kalandozásról is szól, a helyszínen interaktív bemutatót tart Tanács Attila világ és olimpiai bajnok ételszobrász, kiderülnek a kenyérlángos készítésének fortélyai, és az is, hogyan készül a tökéletes kürtőskalács. Teret biztosítanak a nemzetiségek folklór megjelenésének is. Az egész család számára színvonalas kikapcsolódást ígér a három napig tartó programsorozat, amelyen színpadra lép többek között a Piramis, a KFT, a Kerekes Band, a Holdviola, a Csík zenekar, ByeAlex és a !Deladap is. Az eseményre nem csak a hazai közönséget, de osztrák és szlovák vendégeket is várnak a szervezők. Az egész napos programokon a legkisebbeket kézműves játszóházzal, gyermek báb, tánc és színházi előadásokkal, a nagyobbakat egészségsátorral - vérnyomás, vércukorszint méréssel és állapot felméréssel - várják.

Szigetközi Friss Fesztivál Június 7-9-ig, Mosonmagyaróvár Wittman ParkCímke: Szigetközi  Wittman Park  

Ezt olvastad már?