Twisted Sister a PaFe színpadán

Írta: fesztbook.

Csütörtökön délután megnyitotta kapuit a Várpalota melletti Cseri parkerdőben a Pannónia Fesztivál. Az időjárás kegyes volt hozzánk, már az elején lógott az eső lába, és úgy nézet ki, hogy nem ússzuk ázás nélkül.

Ennek ellenére a fesztivál első nap tapasztalatai igen kedvezően hatott ránk, jó volt a hangulat, a parkolási lehetőség, a kiszolgálással sem volt semmi baj, a rendezők megfelelő létszámban képviseltették magukat.

A szociális helyek is megfelelő mennyiségben álltak a fesztiválozók rendelkezésére. Persze csak remélni tudjuk, hogy ez így is marad. Sok fiatal már a koncertre való érkezéskor igen jó „hangulatban” volt. Akik több napra érkeztek azok már a sátrakat fel is állították.

Ezek után nem volt más hátra csak az, hogy fellépő zenekarok biztosítsák a megfelelő hangulatot. A nagy színpadon az EDDA zenekar koncertje után került sor a Twisted Sister rock zenekar fellépésére. A Pannonia Fesztivál idén először hívott meg külföldi fellépőt, melynek az alapító gitárosa kilencven perces koncertet tervezett.

A fesztivál résztvevői nagy érdeklődéssel várták a zenekart. Aki nem ismerné Őket, azoknak szeretném elmondani, hogy az együttes a 80-as években lett világhírű, elsősorban a We're Not Gonna Take It és az I Wanna Rock című számhoz készített videoklippel. Azokban, az időkben a Twisted Sister együttes tagjai többek közt egy igen erős metál arcfestési stílussal hívták fel magukra a figyelmet. Persze azóta felettük is elszálltak az évek, de ennek ellenére a koncert előtt az együttes sajtótájékoztatót tartott, melyen Jay French, a Twisted Sister rock zenekar alapító gitárosa elmondta, hogy: „Nem vagyunk nosztalgia zenekar, minden fellépésünkön száz százalékot nyújtunk a közönségnek”. Az amerikai együttes gitárosa, két fontos dolgot tart szem előtt, melyet teljesíteni kell. 

Az egyik, ami feltétlen fontos, hogy rendelkezni kell egy sor kitűnő remek zeneszámmal, a másik fő feladat pedig, hogy ezeket jól elő is kell tudni adni. "Mi ezeket teljesítjük, tehát nem vagyunk nosztalgia zenekar" - ismételte a gitáros. Az együttes úgy a fiatal, mint az idősebb korosztálynak, nagyon szívesen játszik. Arra a kérdésre, hogy mi a siker a titka,- Jay French úgy fogalmazott, hogy a sikerüknek a titka melyet elértek, elsősorban a csapaton belül kialakult együttműködésben látják. Elmondásuk alapján semmi más foglalkozást nem tudnának elképzelni, mint hogy zenéljenek.

Az együttes jövőre ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját, és véleményük szerint az eddig elért sikerért mindannyian nagyon keményen megdolgoztak. Az egyik legismertebb és legkifejezőbb slágerük a You can't stop rock and roll című dalt nevezték meg. Általában együtt koncerteznek, de külön-külön is részt vesznek jótékonysági koncerteken, mint pl. legutóbb New Yorkban.

A Pannónia Fesztiválon is jótékonykodtak a fiúk, mert a rászorulóknak gyűjtő nyári Mikulásgyárnak, mely a fesztiválon képviselteti magát, dedikáltak egy pólót. Az együttes, igen jó koncertet adott!Címke: pafe  várpalota  fesztivál  nyár  

Ezt olvastad már?