Kezdetét vette a hetedik Borfesztivál Balatonalmádiban

Írta: fesztbook.

A tegnapi nappal, Balatonalmádiban a Wesselényi parkban megnyitotta kapuit az egyre népszerűbb Bor Fesztivál. A fesztiválra és annak megnyitó ceremóniájára több ezren voltak kíváncsiak, - mely idén is a borrendek körbevonulásával kezdődött.

A megnyitón Mihalovics Dóra, a Kelet-Balatoni Borrend Borkirálynője, és Lőrincz József vezette körbe a rendek tagjait. A fesztivál meghívott vendége, Kardeván Endre államtitkár üdvözölte a megjelenteket, és rövid ízelítőt adott a borok történetéről. Ismertetőjében kitért a táj jellegzetességére és máig is élő hagyományokra is. Keszey János Balatonalmádi polgármestere megköszönte azoknak a munkáját, akik segítettek abban, hogy a város hetedik alkalommal is megrendezhette a Bor Fesztivált. A polgármester ezzel hivatalosan is megnyitotta az ünnepséget. Az elkövetkezendő tizenhét napban színvonalas műsorok gondoskodnak arról, hogy a fesztiválra ellátogatók jól érezzék magukat.

Reméljük az időjárás is kegyes lesz, de erről Németh Lajos meteorológus gondoskodik, aki ezen a napon szintén vendége volt Balatonalmádi városának.Ezt olvastad már?