Tizenharmadjára is VilágVeleje

Írta: Antal Beatrix.

2012-ben már 13. alkalommal indul az év a Világveleje Produkció által szervezett VilágVeleje Fesztivállal, aminek nyitónapja ezúttal január 14-én a Syma Csarnokban lesz, a következő négy nap pedig a Gödör Klubban folytatódik.

A 13-as kivételesen nem szerencsétlen szám a fesztivál életében, hiszen minden eddiginél nagyobb bulira készülnek a szervezők, olyan fellépők kíséretében, mint az Intimtorna Illegál, az Irie Maffia feat. Akkezdet Phiai, a The Carbonfools, a Brains, a koncertek után pedig DJ Bootsie pörgeti tovább a hangulatot. A Gödörbéli helyszínen január 19-től 22-ig többek között a Sajnos Batár, a Balaton, Müller Péter Sziámi és az Első Osztályú Vidéki Srácok, a Deák Bill Blues Band, a Pál Utcai Fiúk, Hobo és Bandája, az Indigó utca, a Hiperkarma, ColorStar lép majd fel.

A Kistehén Tánczenekarból kivált Intimtorna Illegál számára ez a fellépés különös apropóval bír, ugyanis első koncertjüket 2 éve éppen a VilágVeleje Fesztiválon adták. Ők így egyben születésnapot is ünnepelnek, arról nem is beszélve, hogy a rendezvényre aznap kerül sor, amikor a banda visszatér Hollandiából, az Eurosonic Fesztiválról, ahol díj-várományosként adnak koncertet.

A VilágVeleje nyitónapja nem csak ezért lesz rendkívüli, hanem azért is, mert az Irie Maffia énekesnője, Sena itt tartja utolsó téli buliját, ami után Ghánába utazik. Akinek ez még nem lenne elég, hogy úgy érezze, nem hagyhatja ki a fesztivált, annak talán csábító lehet, hogy csak ezen az estén lesz hallható az Irie Maffia és Akkezdet Phiainak közös dala.

Nem árt igyekezni, ugyanis az évindító fesztiválra december 31-ig mindössze 3500 Ft-os áron kapható jegy, amihez január 1-től 3900 Ft-ért, a helyszínen pedig 4500 Ft-ért juthatunk hozzá.Ezt olvastad már?