Elmarad a magyar Metalfest

Írta: Antal Beatrix.

A hazai szervező Hammer Concerts közleményben adott hírt arról, hogy a jelenlegi gazdasági helyzettel, a magyar közönség korlátozott anyagi lehetőségei és a kedvezőtlen adózási körülmények miatt 2012-ben elmarad a magyar Metalfest. Eközben nemzetközileg egyre több országba terjeszkedik a fesztiválsorozat.

A nemzetközi koordinátor Rock The Nation munkájának köszönhetően Ausztriában, Németországban, Svájcban és Csehországban már nyár óta gőzerővel folynak a munkálatok a 2012-es Metalfesttel kapcsolatosan, jövőre pedig Olaszország, Lengyelország és Horvátország is bekerül a helyszínek közé, a Csillebérci Ifjúsági Tábor azonban idén nem fogadja a műfaj hazai és nemzetközi sztárjait, valamint az évek óta visszatérő fesztiválozókat. A szomorú helyzetet hosszas számolgatás előzte meg, és ahogy a Hammer Concerts írja, „a magyar Metalfest megbízható partnere volt a nemzetközi ügynökségeknek, a hazai beszállítóknak és szponzoroknak is, ám a jelen viszonyok közepette sajnos nem bizonyult életképesnek.”

Az anyagi terhek mellett az itthoni gazdasági körülmények, adóterhekre kedvezőtlenebbek, mint a környező országokban, ez pedig nem csak a szervezőket érintené rosszul, de a fesztivállátogatóknak is jelentős drágulással kellene szembenézniük – ami a kiadás-bevétel mérlegét tovább rontaná.

A Hammer Concerts így sajnálattal, de arra buzdítja a magyar Metalfest kedvelőit, hogy a többi kiváló hazai fesztivált támogassák részvételükkel, hiszen a Hegyalja, a Sziget, a Fezen vagy a Rockmaraton is számos jó zenekart vonultat fel a stílus keretein belül. Aki pedig megengedheti magának, az nézze meg az osztrák vagy a horvát Metalfestet.Címke: fesztivál  Metalfest  

Ezt olvastad már?