Csirkepaprikás Fesztivál Siklóson

Írta: fesztbook.

Augusztus végén a hagyományos, hazai ízeké lesz a főszerep a déli végeken. Idén ugyanis immár XIII. alkalommal ad otthont a Siklósi Várkert a Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválnak,

Csirkepaprikás Fesztivál Siklóson

mely most először két napos lesz 2014. augusztus 29-30.-án. Az eseményen a hagyományőrző csirkepaprikás főzőverseny mellett, kézműves és gasztronómiai kiállítók, korhű játékok, vidámpark és a Villányi borrégió legjava gondoskodik az önfeledt szórakozásról. A színpadon pedig olyan remek előadók adnak koncertet, mint a Carbonfools, a Halott Pénz, az United, a Bikini, Fenyő Miklós és Zenekara, valamint  Nótár Mary.

A nyár végén egy igazi, tradicionális magyar ételé lesz a főszerep az ország déli részén, nevezetesen Siklóson. Évek óta már, hogy a Siklósi Vár Várkertje ad otthont a Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválnak, ahol a hagyományőrző gasztronómiai programok mellett szórakoztató koncertekkel, előadásokkal, egész napos gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. A rendezvény fővédnöke ezúttal a villányi SAUSKA Pincészet.

Az idén immár két naposra nőtt rendezvény augusztus 29-én délután nyitja meg a kapuit. Kora délután gyermek és családi programok várják a látogatókat, míg este a színpadi fellépőké lesz a főszerep, akik közül a Halott Pénz, a Bikini Együttes és a United ad élő koncert. Augusztus 30-án a hagyományokhoz híven ágyúdörgéssel és Dr. Marenics János, Siklós Város Polgármesterének köszöntőjével indul az esemény. Ezt követően kerül sor a már megszokott csirkepaprikás főzőversenyre, ahol több száz ember méri össze konyhatudását. Az egyik legnépszerűbb tradicionális ételt ezúttal a zsűri három kategóriában díjazza, akik a legfinomabb csirkepaprikás, a legjobb vendéglátás és a legszebb tálalás kategóriájában hirdetnek eredményt.

A hangulattal pedig biztosan nem lesz gond, hiszen olyan villányi borászatok képviseltetik magukat, mint a Bock Pince, Günzer Tamás, Ősi Gábor Pincészete és Vineas. De természetesen szombaton is megkóstolhatók a hagyományos magyar konyha ízei a gasztronómiai kiállítóknak köszönhetően, mint ahogy kézműves vásárosok sora is várja az ide látogatókat. A két napos rendezvényt remek előadók sora zárja. Színpadra lép ugyanis Nótár Mary, Fenyő Miklós Zenekarával és a Carbonfools.Ezt olvastad már?