Szántódra költözik a Pannónia Fesztivál

Írta: Antal Beatrix.

A Várpalotán eltöltött öt sikeres év után 2012-ben a Balaton déli partján, Szántódpusztán nyitja meg a fesztiválszezont a PAFE május 24-től 27-ig.

Nagy volt a hallgatás az évről évre százezres tömegeket vonzó PAFE körül az utóbbi hónapokban, de most lerántották a leplet az eddig őrzött titokról: a pünkösdi hosszú hétvégét idén a tihanyi félszigettel szemben tölthetik el a fesztivál rajongói. Az új helyszín a vízparton kívül nagyobb területet, bővebb infrastrukturális lehetőségeket kínál – külön parkolót és kempinget, romantikus környezetet kőépületekkel.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a fellépők listáját a közönség szavazással dönthette el, aminek végeredménye nem okozott nagy meglepetést, hiszen a kedvencek ez alkalommal is az élen végeztek. Így több mint 160 hazai előadó lép majd fel Szántódon, köztük a Tankcsapda, a 30Y, a Quimby, az Road, a Depresszió és az Alvin és a Mókusok is, mellettük persze más műfajok képviselői is jelen lesznek. A koncertek mellett számos kísérő rendezvényre is lehet számítani, a részletes programot február végéig hirdetik ki a szervezők.

A Pannónia Fesztivál a helyváltoztatástól függetlenül továbbra is a legolcsóbb fesztivál marad. A négynapos bérlet idén 6900 Ft-ba, a május 25-től 28-ig érvényes bérlet pedig 5900 Ft-ba kerül. Újdonság azonban, hogy mostantól napijegy is váltható, mindössze 3900 Ft-ért, a fesztivál bármely napjára egységesen. A 12 év alatti gyermekek, illetve mozgássérültek és vakok érvényes jeggyel rendelkező kísérővel ingyenesen juthatnak be a PAFE területére.  Ezt olvastad már?