Ne hőbörögj, gőzölögj!

Írta: Antal Beatrix.

Február 23-án az Erzsébet téren nyílik meg, és egészen február 26-ig tart Budapest első téli gasztronómiai fesztiválja, a Gőzölgő, ahol napközben forró italok, este pedig zenei csemegékkel, többek között lemezbemutató koncerttel várják a látogatókat.

 

A Gőzölgő Fesztiválra a főváros legnépszerűbb kávézói és éttermei hozzák el lélekmelegítő italspecialitásaik legjavát: standjaikon forró kerámiabögrékben kínált kávék, kakaó, valódi csokiból készült forró csoki, forralt bor, pálinkás coretto, grog, rumpuncs és akár meleg sör segítségével melegedhetünk a hőgombák mellett 12-től 22 óráig. De nem csak inni, gőzölgő ételeket kóstolni is lehet.

A magyar és nemzetközi konyha gőzölgő különlegességei közül válogatva találhatunk gőzgombócot, gofrit, palacsintát, kürtös kalácsot, sőt, még gőzölgő leveseket is. Délutánonként barista bemutatókon ámulhatunk, esténként pedig koncertek teszik teljesebbé az élményt.

Csütörtökön a berlini Ronfront forrósítja fel az Akvárium Klubot. Pénteken A kutya vacsorája tart jelmezbemutató koncertet, ahol az Erik Sumo Band tagjait is vendégül látják a színpadon. Másnap hármas lemezbemutatóra kerül sor, a The Moog, az Amber Smith és a Zombie Girlfriend melegíti a hangulatot. Vasárnap a szervezők családi hétvégét tartanak, táncházzal, népi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, ami után – mint a négynapos fesztivál minden estéjén – dj-k szórakoztatják a közönséget egészen hajnalig. A látogatás napközben ingyenes, az esti koncertekre azonban belépőt kell váltani. További információkat a gozolgo.hu-n olvashatsz.

A Gőzölgő Fesztivál a hajléktalanok melegedésére is gondol, így ruhagyűjtő akciót is szerveznek a helyszínre. Ha az Erzsébet térre indulsz gőzölögni, vidd magaddal megunt, már nem használt meleg cuccaidat, másnak nagy szüksége lehet még rá.



Ezt olvastad már?