A cseh konyha ihlette gasztro-különlegességekkel debütál a Staropramen a budavári sörfesztiválon

Írta: fesztbook.

A több száz éves hagyományokkal rendelkező cseh sörkultúra emblematikus darabja, Prága elsőszámú söre, a Staropramen az idei Budavári Sörfesztiválon egyedülálló gasztrokalandokra csábítja a cseh sör hazai kedvelőit.

A cseh konyha ihlette gasztro-különlegességekkel debütál a Staropramen a budavári sörfesztiválon

A márka Ízművek elnevezésű kezdeményezésének keretében, a Staropramen sörökhöz megálmodott street food fogásokkal várja a sörfesztivál látogatóit a fesztvilászezonra kialakított egyedi food truck segítségével.

Ha valaki Csehországot emlegeti, valószínűleg elsőként a finom, minőségi sörök jutnak az eszünkbe. Nem is csoda, hiszen a sör a leggyakrabban fogyasztott alkoholos ital Csehországban és egyben az ország egyik ikonikus szimbóluma. De a cseh gasztronómia messze túlmutat a kiváló sörökön, hiszen számos ételkülönlegességet is kínál, ami tökéletes kiegészítője lehet egy-egy sör mellett eltöltött baráti beszélgetésnek.

A Staropramen Magyarországon elérhető termékeihez – Staropramen világos, barna, Granát, Unfiltered és alkoholmentes – a világszerte kedvelt sörmárka a nyár legütősebb cseh gasztrofogásait hozza el, amelyeket a nagyközönség először a budavári sörfesztiválon kóstolhat meg a Staropramen food truck-nál.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője a cseh konyha ihlette utcai fogások kapcsán kiemelte: „Az egyedi sörkorcsolyákat, az íncsiklandozó húsos és vegetáriánus életeket egytől egyik úgy alkottuk meg, hogy a Staropramen söreihez passzolva igazi cseh street food élményt nyújtsanak a sörkedvelőknek. Bízunk benne, hogy a Staropramen Ízművek még több rajongót szerez a cseh sör- és gasztrokultúrának.”

A Staropramen cseh street food fogásai a budavári sörfesztivált követően több fesztiválon is felbukkannak majd országszerte a nyár folyamán. Az események és a különböző fesztiválokra megkomponált fogások listája a http://staropramen.com/hu weboldalon lesz elérhető.Címke: Sörfesztivál