Flo Rida-val erősít a PAFE

Írta: Antal Beatrix.

Az amerikai rapper Flo Rida lesz az idei Pannónia Fesztivál külföldi sztárfellépője, mellette a hip-hop két nagyágyúja, az Onyx és a Slaughterhouse is képviseli magát a szántódi fesztiválon május 24. és 27. között.

A Pannónia Fesztivál életében nem csak az az újdonság 2012-től kezdve, hogy Várpalotáról Szántódra tette át a székhelyét, de az is, hogy idén először lesz hip-hop színpad a rendezvényen, ahová egyből három külföldi előadót is meghívtak. Közülük a legnagyobb név Flo Rida-é, akit nemcsak a műfaj rajongói ismerhetnek, hiszen sok más sztár lemezén közreműködött, így dolgozott együtt például David Guettával, Nelly Furtadoval, Timbalanddel és Madonnával is. Legújabb kislemeze, a Good Feeling az eladási listák élén áll. Flo Rida és zenekara május 25-én örvendezteti meg a PAFE közönségét.

Egy nappal korábban Onyx uralja majd a fesztivál hip-hop színpadát. A hardcore rap zenekar tagjait(Fredro Starr, Sonsee és Sticky Fingaz) a Run DMC fedezte fel, 1993-as Bacdafucup című albumuk megjelentetése óta legendának számítanak a kemény queens-i rapperek. Slam című daluk a mai napig klasszikus slágernek számít. A tagok gyakran színészként is feltűnnek, például a hazánkban is népszerű CSI: Miami sorozatban

Május 27-én a négytagú Slaughterhouse koncertezik. A Joel Ortiz, Joe Budden, Royce The 5'9" és Crooked I alkotta zenekar első közös albuma 2009-ben jött ki, és a keményfiúk azóta is azon munkálkodnak, hogy felélesszék a hiphop-irányzat gyökereit.  Régebbi slágereik mellett az idén megjelent Welcome to: Our House című új lemezüket hallhatják majd a fesztivál látogatói.

Természetesen a PAFE hip-hop színpadáról nem hiányozhatnak a hazai előadók sem, így olyan fellépők közül válogathatunk, mint Káva Kru, az Essemm, MC Gőz, Mikee Mykanic, a Vészkijárat, a Reall Trill Allstarz, DJ Györemix, Dj Bosi ft. Love Alliance, MC Kemon, a Rocksteady Girl, Rizkay, Funktasztikus, Busa, a Jafa Maffia, Mr Skunk, Mili Chabi, Jr Brown, Gregory G.Ras, Dj Zilio, MC Snakey, Rico, a DSP, az NKS, a BMB, a Barbárfivérek, Dj Zsigabá, a Vinyl Warriors, Gabo, Dj Dobie vagy Dj Nidee. Azoknak sem kell elkeseredniük, akik más műfajokat kedvelnek inkább, hiszen a szervezők most is elhívták a legnépszerűbb magyar zenekarokat, közülük biztosan koncertet ad a Tankcsapda, az Ismerős Arcok, a Road, a Depresszió, a Quimby, a 30Y, valamint az Alvin és a Mókusok.