Nyáron ismét KÖRF fesztivállal erősít Békéscsaba!

Írta: fesztbook.

A legfiatalabb hazai könnyűzenei fesztivál a jelek szerint stabilan vetette meg a lábát a fiatalok szórakozási lehetőségeit tekintve viszonylag szűz területnek számító régióban.

KÖRF

A környék egyetlen zenei fesztiváljaként nem csak a régió fiataljai és a hazalátogató egyetemisták számra kínál szórakozási lehetőséget, de a szervezők az előzetes érdeklődések alapján jelentős határon túli dömpingre is számítanak – amit a határon túliaknak szánt külön kedvezményekkel kívánnak honorálni.

A KÖRF fesztivál szervezői a csütörtöki sajtótájékoztatón a fesztivál programja mellett ünnepélyesen bejelentették az új KÖRF Pont megnyitását is, amely közösségi kultúrtérként kívánja szolgálni a 14 és 25 év közötti fiatalok igényeit. A Békéscsaba szívében található, eddig vendéglátó, illetve szórakoztató egységként működtetett, mintegy 640 m² alapterületű ingatlanban komplex kulturális tér nyílik, fotó-, képzőművészeti műhelyekkel és kiállításokkal, filmvetítésekkel, irodalmi és színházi előadásokkal, kerekasztal beszélgetésekkel, igényes élő- és elektronikus zenei produkciókkal. Az új KÖRF Pont csütörtöki hivatalos megnyitót követően hétfőtől szombatig áll az elsősorban helyi, az igényes kikapcsolódás lehetőségét kereső fiatalok rendelkezésére.

Körös Körül Ifjúsági Fesztivál 2012.július 5-6-7. Békéscsaba, Pósteleki Szabadidőközpont

A 2012. július 5-6-7-én megrendezett Körös Körül Ifjúsági Fesztivál (KÖRF) a tavalyi nyitórendezvényhez hasonlóan idén is Pósteleki Szabadidőközpont, az autósmozi területén várja a fesztiválozókat, akiknek három zenei helyszín, illetve és számos egyéb kulturális és civil program kínál majd tartalmas időtöltést. A több mint 20 élőzenei és csaknem 30 elektronikus produkció között itt lesz a Bëlga, a Compact Disco, a The Carbonfools, a Nemjuci, a Kollektíva, a Subscribe, az Irie Maffia, az Esti Kornél, Dj Palotai, Naga, We Plants are Happy Plants és a tits & clits dj formáció is. A részletes fellépőlista megtekinthető a fesztivál weboldalán.

Az idei fesztivál alkalmával az igen változatos kultúrkínálat mellett különös figyelem jut az egészséges életmód, a sport fontosságát és a környezetvédelem jelentőségét népszerűsítő programelemek megjelenítésének. A fesztivál területén olyan "civil sor" létesítését tervezik, amelynek keretében az ott megjelenő civil sátrak kulturális, környezetvédelmi és egészségmegőrzési területen is változatos és tanulságos, de ugyanakkor szórakoztató napközbeni programokat, szolgáltatásokat kínálnak.

Kárász-Kiss Péter a KÖRF sajtófőnöke elmondta, hogy idén szeretnék megduplázni a tavalyi látogatószámot, ugyanakkor a fesztivál számára továbbra is központi elv maradt a pénztárcakímélő ám annál tartalmasabb kikapcsolódási lehetőség biztosítása, éppen ezért a legdrágább bérlet ára sem lépi túl a 6000 forintot.

Jegyárak és értékesítési időszakok:
1. időszak: április 23. - május 20. - 3900.- Ft
2. időszak: május 21. - június 17. - 4900.- Ft
3. időszak: Június 18-tól és a helyszínen 6000.- Ft
Napijegy (csak a helyszínen): 2500.- Ft

Határon túliaknak szánt bérletvásárlási kedvezmény, amely a határon túli állandó lakcím igazolásával vehető igénybe:
1. időszak: április 23. - május 20. - 3000.- Ft
2. időszak: május 21. - június 17. - 4000.- Ft
3. időszak: Június 18-tól és a helyszínen 5000.- Ft

Jegyárusító helyek:
Békéscsaba, Kossuth tér 8. - KÖRF Pont
Békéscsaba, Szent István tér 9. - Békéscsabai Tourinform Iroda

Gyula, Béke sugárút 35. - Gyulai Művelődési Központ

Ezek mellett a jegyek kaphatóak lesznek Szegeden, Budapesten, Nagyváradon és Nagyszalontán is. Az Értékesítőhelyek a Facebookon és a fesztivál weboldalán.Ezt olvastad már?