Fedezd fel a megújult DreherFesztet!

Írta: fesztbook.

Az ország egyetlen sörgyárban szervezett „underground” sörfesztiválja, a DreherFeszt extra készültségben van:

Fedezd fel a megújult DreherFesztet!

a növekvő népszerűség miatt idén nemcsak kétnaposra bővült a fesztivál, hanem nagyobb alapterületen, többféle programmal és sokkal több sörcsappal és csapossal várja a jó zenét és a sörkülönlegességeket szerető közönséget. A nyár utolsó hétvégéjén a nagyszínpad fellépői között ott lesz a Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, a SuperStereo, Žagar, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, az Akkezdet Phiai és a The Biebers.

„Tavaly hatalmas volt az érdeklődés, majdnem megduplázódott a DreherFesztre kilátogatók száma! A közönség bizalmát pedig csakis úgy tudjuk megtartani, ha idén megújulva, kibővülve, és még nagyobb készültséggel várjuk a sör és a zene szerelmeseit. Szeretnénk, ha minél többen felfedeznék maguknak Magyarország egyetlen sörgyárfesztiválját!” – mondta Szabó Enikő, a DreherFeszt főszervezője.

Éppen ezért 2016-ban már két napon keresztül – augusztus 26-27-én – lehet búcsúztatni a nyári szezont a DreherFeszten. Ráadásul az „underground” sörfesztivál idén még nagyobb területet hódított meg magának a kőbányai Dreher Sörgyárból, melyet egyszer egy évben, kizárólag ennek az eseménynek a kedvéért nyitnak meg a nagyközönség előtt. Az egészen különleges atmoszférával rendelkező patinás helyszínen így már két színpadon zajlanak majd a koncertek és DJ-partik. A line upban idén többek között ott van a Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, Žagar, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, az Akkezdet Phiai és a The Biebers is. Fellép a SuperStereo is, melynek KRSA-val közös Fedezd fel! című nyári slágerét a DreherFeszt hivatalos dalának választották.

De természetesen a DreherFeszt kocsmái sem maradnak buli nélkül, a jól bevált Rocklapban (mely stílusosan raklapokból és hordókból épül fel) például most is garantáltan hajnalig dübörög a táncparti. Lesz még Komlóterasz, Üstökös, illetve Múzeum söröző, és még sorolhatnánk a helyszíneket, ahol meg lehet kóstolni az idei sörkülönlegességeket, melyekkel kifejezetten erre a fesztiválra készülnek a sörgyár sörfőző mesterei. Az új specialitások tesztelése már folyik, a következő hetekben arra is fény derül, hogy végül melyekre esik a szakemberek választása. Az azonban már biztos, hogy a 2016-os innovációkban is kiemelkedő szerep jut az elmúlt évek sikertechnológiájának, a hidegkomlózásnak, valamint idén ugyancsak előtérbe kerül a legfrissebb, még pasztörizálatlan Dreher Tanksör, olyannyira, hogy külön helyszínt is kap. Ráadásul a TankSörBárnál mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni a saját tehetségét, hiszen a tavaly népszerű Csapold Magad! ismét üzemel majd.

Ha pedig már a csapolásnál tartunk, az idei bővülés egyik kulcspontja a sörcsapok és csaposok számának nagymértékű növekedése: a megközelítőleg 140 sörcsap több mint háromszorosa a korábbiaknak, felkészülve a megemelkedett forgalomra. Persze ételben és programban sem lesz hiány, többek között a Főzőház és erjesztő látogatás

során lehet majd bepillantani a sörfőzés kulisszatitkaiba.

A DreherFesztre ingyenes buszjáratok közlekednek az esemény alatt az Örs vezér terétől. A 2 napos helyszíni jegy 3500 Ft, az 1 napos 2000 Ft, mely egy, illetve két korsó sörre beváltható kupont is magába foglal.

További információ a jegyvásárlásról, elővételről és a rendezvényről: www.dreherfeszt.hu

A Dreher Sörgyárakról:

A Dreher Sörgyárak Magyarország első számú sörgyártójaként évente 440 millió korsó sörrel örvendezteti meg fogyasztóit. Évente közvetve és közvetlenül közel 8000 család megélhetését biztosítja a sörgyártói tevékenysége mellett a vendéglátás, a beszállítói lánc és a kereskedelem területén. Beszállítóinak 95 százaléka hazai kis- és középvállalkozás, akiktől 15 milliárd forint értékben rendel terméket és szolgáltatást. Évi közel 25 milliárd forinttal járul hozzá az államháztartáshoz jövedéki adó, ÁFA, termékdíj és egyéb járulékok formájában.

A vállalat több mint 160 éve, a sörgyár alapítása óta építi a sörkultúrát és patinás főzőházával, sörtúra programjával a mai napig ápolja a sörfőzési hagyományokat. A cég sörgyárában, Kőbányán készül az ország legnagyobb prémium márkája, a Dreher; Magyarország legerősebb vendéglátóipari söre, az Arany Ászok; és a sörgyári hagyományokat nevében is képviselő Kőbányai. A világ második számú sörgyártója, a SABMiller leányvállalataként a magyar márkák mellett világszerte közkedvelt söröket is forgalmaz, mint a Pilsner Urquell, a Kozel, a HB, a Miller Genuine Draft, valamint a Kingswood cider.Ezt olvastad már?