Indul a nyár, kezdődik a Belvárosi Fesztivál

Írta: Antal Beatrix.

Ingyenes nyári szabadtéri fesztivál, ráadásul Budapest belvárosában? A hazai előadókat kedvelők június első hétvégéjén az V. kerületbe sietnek, hogy – ha az időjárás is úgy akarja – a Quimby, a Carbonfools vagy Kocsit Tibor koncertjén bulizzanak.

Minden évben három napra Budapest szíve pezsgő fesztiválhelyszínné változik. A Deák Ferenc utca, az Erzsébet tér, a Zrínyi utca és a Szabadság tér színpadai hazai zenészektől lesznek hangosak július 1. és 3. között. A változatos zenei kínálat mellett gyerekprogramok, filmvetítés, design vásár várja a közönséget, de megnyílik a Civil Utca is.  Az Erzsébet téri Világzenei színpadon néptáncbemutatókba csöppenhetünk, de akkor se lepődjünk meg, ha nemzetiségi fellépőket vélünk látni, ugyanakkor itt dalol majd Palya Bea, illetve muzsikál az érdeklődőknek Ferenczi György és a Rackajam is.

A nyitónapon délután kettőkor kezdődnek a programok. A Zrínyi utcában előbb Aradszky Lászlóval nosztalgiázhatunk, s ha még bírjuk könnyekkel, meghallgathatjuk az X-Faktor legjobbjait, Muri Enikőt és Kocsi Tibort. A Nagyszínpadon öt órától az Eurovíziós Dalfesztiválról hazatért Compact Disco játszik, őket a hatalmas hangulatot csináló Carbonfools követi, de a Brains pörgős ritmusait sem érdemes kihagyni. Aki ezek után nem tudja abbahagyni a táncot, az 11-től hajnal négyig Csend-diszkóban folytathatja az estéjét – nem csak pénteken.

Szombaton a Szabadság téren Halász Judit matinéjával indul a nap. Akik csak délután ébrednek fel, és nagyobb bulira vágynak, azok ráérnek ötre kisétálni, hogy a Colorstar zenéjére ugrándozhassanak, vagy a szülési szabadságáról visszatért Péterfy Borit és  zenekarát lássák. Fél kilenctől az Irie Maffia szórakoztatja a közönséget, ha bírják még szusszal. A finomabb dallamok kedvelői ezzel egy időben L.L. Junior, Korda György és Balázs Klári, illetve Kökény Attila koncertjén ringatózhatnak lágyan a Zrínyi utcában.  

Vasárnapra még a nagy partiállatok is elfáradnak, gondolhatták a szervezők, így ekkor már csak a Nagyszínpad üzemel. Kezdésnek rögtön az Intim Torna Illegál csap a lovak közé, míg a jó hangulatú zárásról a Quimby gondoskodik.

Bővebb infó: http://www.belvaros-lipotvaros.hu/Ezt olvastad már?