Minden szinten rock and roll az Orczy Parkban

Írta: Antal Beatrix.

A tavalyi szabadtéri buli sikerén felbuzdulva idén újra lesz VilágVeleje Nyár az Orczy Kertben. A kétnapos fesztiválon az Európa Kiadó és a megújult Tankcsapda töri meg a csendet.

A Világveleje szervezőbrigádja újabb koncertdús programsorozatot hozott össze, ezúttal a nyárra és a szabadtéri lehetőségekre összpontosítva. A hétvégi őrület péntek este kezdődik el: június 15-én 18 órakor nyílnak meg a kapuk a szórakozni vágyók előtt. A nagyszínpadon először a Balaton együttes játszik, de az este főszereplője a hozzájuk ezer szállal kötődő Európa Kiadó, Love’12 című műsorával. A 30 éves évfordulóját ünneplő zenekar 1981. szeptember 13-án lépet először színpadra, legendás Love ’82 és Love ’92 című lemezeikre bizonyára sokan emlékeznek még.  A tószínpadon eközben a ’80-as és ’90-es évek undergroundja elevenedik fel, Bérczesi Róbert, Peter Ogi, Legát Tibor, Ujj Zsuzsi, Őz Zsolt és még sok más közreműködő részvételével.

A minifesztivál második napját Los Vegas, a Kowalsky meg a Vegából kiszállt tagok új csapatának koncertje indítja. A színpadon utánuk a hazai rockszcéna ugyancsak kedvelt együttese, a Depresszió játszik. Őket a Tankcsapda követi, akik a tagcsere óta először játszanak a fővárosi közönség előtt, ráadásul az új album, a Tele a Tankot nyári turnéjának keretében, így biztosan felcsendülnek majd az új dalok is. A tószínpadon a Szekeres András-Barbaró Attila duó néhány Junkies-dal akusztikus változatát adja elő.

Jegyárak és egyéb információk a vilagveleje.hu-n olvashatóak.Ezt olvastad már?