Fishing On Orfű: a visszaszámlálás elkezdődött

Írta: Antal Beatrix.

Egy hét múlva startol az egyik legnépszerűbb hazai alternatív fesztivál, a június 21-től 23-ig tartó FOO.

Ötödjére rendezik meg az orfűi tó partján a Fishing On Orfűt, ahol a legjobb magyar fesztiválzenekarok mellett feltörekvő külföldi együttesek ugyanúgy fellépnek. Az ötödik születésnap tiszteletére még egy zenés dokumentumfilm is készült, vasárnapra pedig beiktattak egy levezető napot.

A kezdőnapon a Petőfi Rádió nagyszínpadán már olyan kedvencek lépnek fel, mint a PASO, a Brains, a Punnany Massif vagy a londoni dubstep képviselete, a Modestep. A másik napszínpadon ezalatt a Nemjuci, a Magashegyi Underground, valamint a brit elektropop-ot játszó duó, a Chew Lips lép fel.  Az A38-Recorder.hu sátrában a Bklga, a Soerii&Poolek, a Kelemen Kabátban és a Marlboro Man kapott helyet.

Június 22-én  a Petőfi Rádió nagyszínpadon a Heaven Street Seven, a Quimby, a Vad Fruttik és a Budapest Bár slágereit üvölti majd a közönség, míg a másik nagyszínpad előtti tér az IHM, a Supernem és a Subscribe dalaitól lesz hangos. Eközben az A38-Recorder.hu sátorban gyülekeznek a hip-hop kedvelői, hogy az Akkezdet Phiai, Ganxsta Zolee és a Hősök, végül a Minneapolisból érkező Astronautalis koncertjén csápoljanak.

Hagyománynak számít, hogy a FOO zárónapján a házigazdává avanzsált Kiscsillag lép fel, előttük a szintén hazajáró 30Y játszik, utánuk pedig Péterfy Bori és az ő Love Bandje. A másik fő helyszínen az eddig kevésbé ismer Psycho Mutants, az Óriás, az Intim Torna Illegál, illetve A Kutya Vacsorája ugráltatja meg a közönséget. Az A38-Recorder.hu sátorban sem lesz kisebb őrület: ott a Szabó Balázs bandája, a Fish!, az Irie Maffia vagy az Inspector Cluzo nevű francia rock duó hevíti fel a fesztiválozókat.

A Café sátor programjában a három nap alatt olyan zenekarok szerepelnek, mint az Uzipov, a brit Maybeshewill, a Képzelt Város, a Jazzékiel, a Pál Utcai Fiúk, Frenk, a Kaláka, valamint Ferenczi György és a Rackajam. Minden este 19 órakor a humor kerül előtérbe. A Szenes sátor színpadán közismert humoristák szórják a poénokat: pénteken Badár Sándor, szombaton Litkai Gergely, Bödőcs Tibor – mint a fesztivál idei „védőszentje” – bármikor, bárhol feltűnhet.

A szervezők az ötödik születésnapot egy levezető nappal ünneplik meg: június 24-én fellép Aranyosi Péter, illetve koncertet ad a Maszkura és a Tücsökraj, majd zárásként a falusi táncházak hangulatát idézi meg a Szalonna és Bandája. A vasárnapi programok ingyenesen látogathatók. A fesztiválról bővebb információk találhatók a fishingonorfu.hu címen.Ezt olvastad már?