Ingyenes koncertek a Veszprémi Utcazene Fesztiválon

Írta: Antal Beatrix.

Szerdától szombatig, azaz július 4-től 7-ig tart az immár tízéves Utcazene Fesztivál Veszprémben, ahol ingyen hallgathatod végig a jobbnál jobb zenekarok koncertjeit.

Kuriózumnak számított tíz évvel ezelőtt az utcazene fesztivál ötlete, amihez hasonló még mindig nincs Magyarországon. A rendezvény ráadásul abban is különleges, hogy az előadók általában a megszokottól eltérő hangzásban vagy formációban lépnek a közönség elé – ráadásul idén csak magyar együttesekkel találkozhatunk.

Akik nem jutnak el a neves nyári fesztiválokra, azok itt is találkozhatnak a nagyszínpadok állandó fellépőivel. Az Utcazene szerdán este a Pál Utcai Fiúk akusztikus koncertjével kezdődik, akik után a Magna Cum Laude hasonló formában hangszerelt dalai hallhatóak, de ugyancsak akusztikus koncertet ad majd az Irie Maffia, a Kiscsillag, és a Supernem, valamint ahogy arról már a Fesztbook is beszámolt, a Magashegyi Underground szimfonikus kísérettel lép fel. A Subscribe szintén változtatott metálos hangzásán, míg a Pannonia Allstars Ska Orchestra folkzenei műfajok felé kalandozik majd.  A péntek este szenzációja a 20 éves Enyhe Fintor Klubról való megemlékezés, amiben a néhány koncert erejéig ismét összeállt Sexepil, valamint az Európa Kiadó segédkezik.

A Veszprémi Utcazene Fesztivál báját azonban ezúttal is az utcazenészek adják majd, akik megvillantják tehetségüket az alter pop, a népzene, a rock, a blues, a funky, a swing és megannyi stílus területén. A zsűri és a közönség együttes véleménye által legjobbnak ítéltek pedig 500-500 ezer forintot nyerhetnek.Ezt olvastad már?