Pálinka mellé egy tonna kolbász

Írta: fesztbook.

A tavalyi látogatottságot is felülmúlta a II. Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál, amely csütörtöktől vasárnap délutánig tartott a Debreceni Egyetem Főépülete előtt.

Pálinka mellé egy tonna kolbász

Bár csütörtökön még mostoha időjárás mellett kezdődött a fesztivál, a pénteki napsütésre már teltházzal üzemelt a gigantikus rendezvénysátor.

A Zamat védjegye idén is a minőség volt. A kiállítók és a debreceni éttermek igencsak kitettek magukért, jobbnál jobb gasztro különlegességekkel, igazi hazai ízekkel csábították a látogatókat. A hangsúly természetesen mindenkinél a debreceni pároson volt, a fesztivál látogatói is ebből falatoztak a legtöbbet, a három és fél nap alatt csaknem egy tonna kolbász fogyott. A fesztiválon ezúttal is megválasztották az év páros kolbászát, az éttermek közötti versenyben a Zamat legjobb debreceni párosával a zsűri döntése alapján a Barabás étterem büszkélkedhet. Egy éve 270 féle pálinkából lehetett válogatni, idén ez a szám majd duplájára emelkedett a húsz pálinkaháznak köszönhetően. A kiállítók sorában kézművesek és hagyományőrzők is szerepeltek, a vendégek átélhették az alföldi vásárok múlt századbeli hangulatát, egészen a hordó vagy sajtkészítő mesterségekig.

Az éttermek és a pálinka főzdék derekasan kitettek magukért, akárcsak azok az előadók, akik a kulturált szórakozást biztosították. Esténként olyan együttesek léptek színpadra, mint a Szabó Balázs Bandája, az Intim Torna Illegál, a Csík Zenekar Hoboval, a Besh O Drom, vagy Ferenczy György és a Rackajam. Éjjelente pedig hagyományos éttermi zenészek - harmonikások, vonósok, fúvósok, cigányzenekarok - szórakoztatták a vendégeket.Címke: Zamat  Debreczen  Fesztivál  

Ezt olvastad már?