Balaton Sound 1. nap

Írta: Antal Beatrix.

Július 7-én elindult az ország legtrendibb fesztiválja, az idén ötödik alkalommal megrendezett Balaton Sound. A kezdő nap és a hirtelen jött hőség ellenére máris rengetegen vannak, a szervezők legnagyobb örömére. Akadnak, akik már szerda este birtokba vették a fesztivál területét, de csütörtök kora délutánra már elfogytak a sátorhelyek, megteltek a VIP kempingek és a környékbeli szállások.

Megérkezés kicsit kaotikusan sikerült, közel egy órába telt, mire meglett a sajtósok főhadiszállásáa de a szervezők saját bevallása szerint az első nap mindig így szokott telni. Az előző évekhez képest ebben az évben a terület kisebb átalakításon esett át, ezért is nehezebb az eligazodás.

Mint ahogy azt a programok kezdete előtti sajtóbejáráson megtudtuk, 2011-ben még az eddigieknél is szigorúbb biztonsági intézkedésekkel biztosítják az ide látogatók szórakozását, habár az eddigi években is minden a törvényi előírások szerint működött. Újítás viszont, ahogy Dr. Molnár Ágnes államtitkár elmondta, hogy a fiatalokra ügyelve csak a 18 éven felülieket szolgálják ki alkohollal, amit egy külön megváltott karszalaggal tudnak ellenőrizni a vendéglátó egységek dolgozói. A biztonság abban is mérhető, hogy ez eltűnt vagy talált tárgyak perceken belül a közönségszolgálat irodájába kerülnek.

A fesztivál jelentős turisztikai vonzerővel bír, köszönhetően talán a Tihanyra nyíló csodálatos panorámának. Horváth Gergelytől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hogy a látogatók nagy része a Balaton északi partján száll meg, ahonnan motorcsónakok segítségével biztosítják az átjutást.

Habár a Sound azoknak az igényét igyekszik kielégíteni, akik nem kifejezetten a rockos-alernatív fesztiválok kedvelői, nem kizárólag elektronikus zenét kínálnak. Ezt bizonyítja az este egyik sztárfellépője, Snoop Dogg, aki bár kicsit késve, de fergeteges hangulatú koncertet adott, ahol a hiphop és a tört ütemek hívei egyaránt csápolva tomboltak. Az utána fellépő Tiesto fokozatosan felépített szettel érkezett, bevetve olyan ismert slágereit is, mint a 2008-as Elements of life album sikerdalai. Igyekezetének meglett az eredménye: a színpadtól egészen a partig táncoltak az emberek, ameddig csak a szem ellát.

A nagyszínpad zárása után közel sem állt meg az élet, hiszen a többek között a Burn sátorban, - ami nemzetközi viszonylatban is a legnagyobb zárt zenei feszvitálsátor, - csak ekkor kezdtek játszani az elektronikus zene nagyágyúi, Gui Boratto, illetve Sebastian Ingrosso és Axwell. Ide bejutni is szinte lehetetlen küldetésnek bizonyult, mindkét bejáratnál kígyózó sorok várták, hogy részesei lehessenek a legnagyobb bulinak.

A hosszúra nyúlt éjszakát, sajnos vagy nem, a hatalmas hőség zavarta meg. Már kora reggel felverte álmukból a meleg még a legfáradtabb fesztiválozókat. A délután érkező sikernevek előtt jól jön, hogy a Balaton partján vagyunk, hiszen talán csak a vízben nyakig elmerülve lehet túlélni a nap legégetőbb sugarait. A fürdés este 8-ig engedélyezett a fesztivál területén, így ha eljön az este, már kizárólag a bulira kell koncentrálni.Címke: balaton  sound  fesztivál  nyár  

Ezt olvastad már?