Balaton Sound a 2. pénteki nap

Írta: Antal Beatrix.

Későn feküdtünk, korán keltünk, nem önszántunkból. A meleg miatt sokan képtelenek voltak kialudni magukat, mint ahogy bennünket is kikergetett a sátrunkból a hőség. Akadtak, akik a Sound orvosának kérése ellenére a parton, olykor a napon fekve aludtak.

A szabadstrandon egy talpalattnyi helyet sem lehetett találni, és ez este 8-ig, amíg ki nem zavarják a biztonságiak az embereket a vízből, így is marad.

A hőségriadóra való tekintettel a szervezők felfüggesztették az ásványvíz behozatalára előírt mennyiségi korlátozást, ami eddig másfél literben volt maximalizálva. Vannak, akik kartonszám hozzák a közeli boltból maguk és barátaik számára az enyhülést nyújtó vizet. Emellett a fesztivál területén – de főleg a nagyszínpad előtt – slaggal locsolják a füvet és a homokot, a járólapokat, valamint több helyen is vízpermettel hűsíthetik magukat a fesztiválozók.

Délelőtt és kora délután a legtöbben a víz közelében próbálják átvészelni a meleg órákat, hiszen a sátrakban és az árnyék nélküli szakaszokon elviselhetetlen a hőség.  A sajtósoknak és a VIP-vendégeknek jó dolguk van: klimatizált és árnyékos helyen várhatják ki, míg lemegy a nap.

Rendkívül népszerű a borfalu árnyas faházai miatt, valamint a jeges italokat és jégkrémeket árusító bódék, de érdekes módon a Sport Tv sportolási lehetőségeit is kihasználták: sokan röplabdáztak, csocsóztak, pingpongoztak és dekáztak a hűs homokos pályákon, de a nagyszínpad előtti hatalmas teret is felhasználták délelőtt a labdázni vágyók.

Délután elkezdődtek a zenei programok, a PASO és Kolin vezényletével, este pedig olyan sztárok várnak még a fesztiválozókra, mint Mika, a Portishead vagy Fedde le Grand. És még hátravan 2 nap az ország legszínvonalasabb zenei fesztiváljából! Aki teheti, váltson jegyet a hétvégére, és ugorjon le Zamárdiba!Címke: balaton  sound  fesztivál  nyár  zamárdi  

Ezt olvastad már?