Balaton Sound egy újabb nap estéje

Írta: Antal Beatrix.

Péntek este tovább folytatódott a Balaton Sound változatos zene kínálata. A második napon  is szinte teltház volt. Kora délután, bár még erős volt a nap, de kibújtak rejtekükből a fesztiválozó fiatalok, és nekivágtak, hogy megnézzék, mely színpadon és sátorban milyen a választék.

Míg az OTP színpadon The Kolin és az Eric Sumo Band koncertje aratta a legnagyobb és igen zajos sikert, addig a nagyszínpadon a már megszokott buli hangulatot varázsló PASO után már mindenki az Outcastból ismert Big Boyra várt. Az amerikai rapper és csapata megmutatta a magyar közönségnek, milyen is a hamisítatlan, eredeti hip-hop életérzés, de ahogy várható volt, a többség már az öt órakor fellépő Mikát szerette volna látni.

A libanoni származású brit énekes nem okozott csalódást, fergeteges színpadi show-val örvendeztette meg a Sound látogatóit. Extrém ruhájú vokalistája, és bámulatos hajkölteménnyel rendelkező dobosa, valamint a Big girls című dala alatt megjelenő teltebb táncoslányok mellett az marad talán örök emlék, hogy koncertje végén Mika felhívta jelenleg kórházban lévő születésnapos nővérét, hogy a közönséggel énekeltesse el neki a Happy birthday-t.

A Mika után fellépő Portishead viszont merőben más hangulatot teremtett: a kivetítő képei, az énekesnő, Beth Gibbons hangja és a depressziatív dallamsorok magával ragadó szelleme ringatta mélabússágba a már erősebb ritmusokra vágyó embereket. Kívánságuk hamar teljesült, előbb DJ Palotai jóvoltából, aki még mindig az elektronikus zene és a drum and bass legnagyobb hazai lemezlovasa.

A holland, house-t játszó Fedde le Grand neve annyi embert vonzott, hogy róla személy szerint csak annyit tudunk elmondani, a fesztivál legnagyobb sátra már egy órával a kezdet előtt tömve volt, és habár kint már lágy szellő hűtötte a levegőt, addig odabent olyan fülledt meleg volt, amelyben nehezen lehetett megmaradni. A Ricardo Villalobos rajongók legnagyobb örömére ő szabad téren zenélt. A tegnapi nap folyamán, a nagyszínpad sztárfellépői után a minimal stílus mestere vonzotta a legnagyobb tömeget.

Soundos szokás szerint reggelig tartott az őrület, amit sokan a még árnyékos parton vagy a hűvös vízben próbáltak kialudni. Szükség is van a pihenésre, hiszen ma tovább folytatódik a sztárok fellépésének sora: itt lesz a Magyarországra már hazajáró Parov Stelar, a Hercules and the Love Affair, a Stereo Mc’s, de a legnagyobb érdeklődés az Underworld-öt övezi.

A magyarok közül a Riddim Colony, DJ Bootsie vagy a Neo várja a közönséget. A szombati nap folyamán szintén teltházra számítanak a szervezők, ez már abban is megmutatkozott, hogy a fesztivál területén megtartott rekordkísérelt sikerült: 406 ember vett részt az egy időben egymást láncban masszírozók rekordjának felállításában, ahol celebek is tiszteletüket tették.Címke: balaton  sound  fesztivál  zamárdi  nyár  

Ezt olvastad már?