Teljes a Balaton Sound fellépőinek listája

Írta: Antal Beatrix.

Tudod már, hol és mivel töltöd a nyarat? Napközben fürdés a Balatonban, este bulizás? Akkor téged vár a 25 nap múlva kezdődő Balaton Sound, a legnagyobb hazai elektronikus fesztivál.

Összeállt az idei Sound fellépőinek névsora, így már mindenki ki tudja választani, kik azok a nagy nevek, akik miatt semmiképpen sem szeretné kihagyni a július 12-től 15-ig tartó prémiumfesztivált, amit idén először egy nulladik nappal toldottak meg a szervezők. A nyitónap két legfőbb érdekessége Ákos megújult elektronikus produkciója, Afrojack fellépése, valamint a budapesti Otherside közreműködésével a fesztiválon játszó angol Bare Noize.

Az első nap legnagyobb sztárjai közé tartozik az énekes-dalszerző-producer Calvin Harris, a svéd electro house üstököse, Avicii, de Zamárdiba érkezik még a német elektronikus zene képviseletében Oliver Koletzki, aki magával hozza az albumáról ismert gyönyörű hangú énekesnőt, Frant is. Csütörtökön élőben szólal meg a techno világába bátyját követő Fritz Kalkbrenner, a Pendulum két tagja által alkotott Knife Party.

Pénteken a nemcsak hangban nagy és varázslatos energiákkal bíró Beth Ditto és zenekara, a Gossip után a nagy visszatérő David Guettával bulizhatunk.  Ugyanakkor sokan várják a holland trance dj-t, Sander van Doorn-t és a szakma nagy öregjét Sven Väth-t, és szintén itt lesz a Feed Me, a közelmúlt legsikeresebbnek számító dubstep-projektje.

Július 14-én az angol slágerlisták élén táncoló londoni rapper, Tinie Tempah hódítja meg a nagyszínpadot, aki után a Berlin Calling óta sikerdj-nek számító Paul Kalkbrenner vonzza a közönséget. Kanadából érkezik Zamárdiba a pszichedelikus dallamokat alkotó kultikus formáció, a Caribou. Björk távol maradásával sem maradnak a fesztiválozók izlandi fellépő nélkül: jön a Gus Gus, akiknek produkciója azok számára is kedvelhető, akiktől távol áll az elektronikus zene.

A zárónapon az angol popkultúrát a dubsteppel és hiphoppal vegyítő Example táncoltatja majd meg a nagyszínpad előttieket, bemelegítve a helyet Armin van Buuren, a trance atyaúristene előtt.

Természetesen az olyan hazai formációk sem hiányozhatnak Zamárdiból, mint az Anima Sound System, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Punnany Massif, a Vad Fruttik, a Carbonfools, a Zagar, a Compact Disco… egyszóval a Balaton Sound szervezőinek 2012-ben is sikerült olyan tömény programot összeállítaniuk, hogy felsorolni se győzzük. Ha te is listázni szeretnéd, miről nem érdemes lemaradnod, keresd fel a http://www.sziget.hu/balatonsound honlapot.Ezt olvastad már?