Hangorgia és fényvarázs a Soundon

Írta: fesztbook.

Lenyűgöző képi világ és tökéletes zenei élmény: ezt kínálja a Heineken Balaton Sound legeredetibb és leglátványosabb partihelyszíne, a Burn Studios Frame Array.

Balaton Sound

A majd’ három emelet magas, monstre, pulzáló DJ pultban egyrészt az itthon még kevésbé ismert, de a nemzetközi porondon már bejáratott produkciók, illetve a partiszcénában már bizonyított szervezőcsapatok váltják egymást estéről estére. Aki pedig nem tud július 12-ig várni, annak itt egy kis ízelítő abból, milyen izgalmas képi világot mutat be a Frame Array a Kiégő Izzók jóvoltából: http://youtu.be/9-44vOqKNxE.

Naponta délután 2-kor indul a program ezen a helyszínen a rezidens, Blade szettjeivel. A breakbeat, glitch hop, ghetto funk, hip hop, deep house stílusokban utazó Blade 2012-ben a Nynfus Corporation-nel közösen jelentette meg első EP-jét Feel The Funk Baby címmel, amely rögtön a megjelenés hetében első volt a Juno Records breakbeat chartjában. Őt az első napon a sokoldalú, változatos zenei ízlésű Dublic páros követi, akik leginkább az electro house, dubstep, hiphop, funk és breakes gyökerekből táplálkozó szettjeikről híresek. Majd jön Andro, aki 2011-ben a DJ Szövetség – Magyar Lemezlovas Egyesület által évente megrendezett „Év DJ-je” választáson a Ballantine’s Music Awards szakmai díját nyerte. Az első este pedig OTHERSIDE prezentációjában zajlik, benne Firedog + [mju:zik],DST, Bare Noize (UK),RobotRock. Az OTHERSIDE sorozat nyitóbuliján első alkalommal járt korábban Magyarországon a londoni producer páros BARE NOIZE, akik már akkor is ígéretes tehetségnek számítottak, ám azóta sikerült megszilárdítani helyüket a szcéna legjobbjai között. Számaik, mint a híres mc páros Foreign Beggars és a Grammy-díjas Skrillex közreműködésével létrejött 'Scatta', vagy Lady Gaga - Edge of Glory remixük gyorsan komoly elismerést hoztak a duónak. Prepare to Die néven jelent meg legutóbbi EP-jük Borgore kiadójánál a Buygore-nál.

Pénteken Blade szettje után DJ Sobek jön, akinek repertoárja már a kezdetektől széles spektrumon mozgott; hip-hop, electro, house, drum’n’bass, breakbeat, easy listening mind megtalálható a színes, ámde mégis fekete kollekcióban. Belgium kulturálisan sokszínű városából; Liége-ből érkezik Zamárdiba a dj/producer Nanophonyk, aki ha éppen nem külföldön lép fel, anyavárosában a több ezer embert vonzó 'Gooseberry' partik rezidenseként bizonyít. Éjszaka pedig a BE MASSIVE bemutatja: Mira, akorábban Introspective néven ismerős Mike Hulme (UK), az "underground" elektronikus törtütemek legnépszerűbb brit képviselője, Shack egyszemélyes projektje, az Elite Force (UK),atech-funk irányzat hazai "apostola", Metha,  és Lucky 23.

Szombaton a rezidens DJ programja után jön Sticky Beats formáció egyik jelese, Brandon. Későbbérkezik a Frame Array monumentális kereteibe a Slap In The Bass, akik 2010 eleje óta működnek ezen a néven, és a veszprémi duó ma már a global bass színtér egyik elismert, sokat foglalkoztatott képviselőjének számít. Este 10-től pedig a KOLLEKTIVA presents: az electro-house magyar élcsapata, TMX, Popbitch és Fullstereo, azaz a Kolektíva a házigazdája az estnek, melyen szerepel majd az immár öt éve működő Tits & Clits duó és a Keith & Supabeatz (I) is. Ez a csapat annak ellenére, hogy olasz, nem véletlenül választott angol nevet, hisz a zenéjében ott van ugyan az olaszos dallamosság és laza életöröm, a hangzásviláguk viszont jellemzően angolszász house/techno hatásokból merít.

A Heineken Balaton Sound utolsó napján a Burn Studios Frame Array helyszínén a globáltánczenei mozgalom magyarországi zászlóvivője, a latin-amerikai, afrikai, karibi és trópusi származású/beütésű modern tánczenék első számú beszállítója, a Ghetto Bazaar Fonetikje lép fel. Aztán Headshotboyz, aminek zenéje, ha a neve alapján nem is hat fejlövésként, de garantáltan elmélyült bólogatásra készteti a fejeket. A budapesti duó ugyanis a hiphopból elfajzott, jövőbemutató hangzások, szaknyelven wonky vagy futurebeats egyik első és legelismertebb hazai képviselője. A négynapos pörgést pedig ezen a helyszínen NVC bemutatásában: Sinko + Tempo!,Subotage, Boris Brejcha (D), aki hosszú várakozás után először lép fel Magyarországon és Dr Zoidberg + Ioda zárja.Címke: Burn Studios  Balaton Sound  Blade  Andro  

Ezt olvastad már?