Teljes gőzzel a Campus Fesztiválon

Írta: fesztbook.

Tegnap délután a Konyha zenekar koncertjével elkezdődött a debreceni Campus Fesztivál.  Idén új helyszínre költözött a rendezvény, a Vidámpark és a Sportcentrum területeinek bevonásával épült ki négy napra Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri fesztiválja.

Campus

Tegnap este még az ismerkedésé, és a ráhangolódásé volt a főszerep, a 0. napon hét programhelyszínből kettő üzemelt, teljes fokozatra mától számíthatnak azok, akik kilátogatnak a debreceni Nagyerdőre.

A Konyha és Jurij után, a különleges hangzásvilágú Magashegyi Underground adott másfél órás koncertet, őket a Heaven Street Seven zenekar követte. Frontemberük,  Szűcs Krisztián bevallása szerint – iszonyat jól érezték magukat, és annak örültek a legjobban, hogy eljátszhattak egy új számot, amit először tökéletesen itt Debrecenben sikerült megszólaltatniuk. Azt is elárulták, hogy a Lovasi Andrással közösen elkészített daluknak klipje vasárnap debütál. Ugyancsak tegnap este csapott a húrok közé a Supernem. Papp Szabolcs bevallása szerint először kicsit féltek a 0. napon való szerepléstől, de a fellépő gárda és a csordultig megtelt nézőtér láttán megnyugodtak, és apait-anyait beleadva „nyomták le” a koncertjüket.

Az első, teljes értékű napon már többszörös szorzóval pörög tovább a fesztivál. Az FM90 Friss Rádió színpada és a Vitéz László Pódium mellett megnyitja kapuit még újabb öt előadói színtér, illetve az Európai Nyelvek utcája és a megannyi civil szervezet is várja az érdeklődőket. A Pepsi Nagyszínpadot 17.30-kor „nyitja meg” az a zenekar, amely a nyolcvanas évek végén alakult meg, a debreceni Kossuth Egyetem hallgatóiból, azaz a PG csoport. Másfél órás koncertjüket követően egy olyan előadást láthatunk majd a Nagyszínpadon, amelyet még senki, sehol máshol nem élvezhetett. A méltán elismert Csík zenekar 25 éves jubileumi születésnapját ünnepli a cívisvárosban, amelynek alkalmával megajándékozzák a közönséget egy vendégelőadóval, Kovács Katival.

Az énekesnő közel ötven éve van jelen nem csak a hazai, de a külföldi zenei piacokon is, 11 országban, 5 nyelven, 76 kiadásban jelentek meg albumai. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató jóslata szerint a koncerten 40-50 között alakul majd az átlagéletkor. Ahol az átlagéletkor megjósolhatatlan, az a következő nagyszínpados koncert, a Quimby az egyik olyan hazai zenekar, akiknek dalait a legkülönbözőbb generációk is kívülről fújják. A fiúk 2011-en jelentkeztek utoljára albummal, tavaly egy kottafüzetet jelentettek meg, az idei nyáron pedig hamarosan piacra dobják könyvüket is.

Campus

A Nagyszínpad mellett erős fejtörést fog okozni például a Telekom Terasz vagy a Rézangyal Aréna fellépő gárdája a zenére éhezőknek. A Telekom Teraszánál már 16.30-kor elkezdődik a buli. A K-Zaj, a ZUP és a Barbár fivérek után, a Majka-Curtis-BLR alkotta triumvirátus 11 fősre bővülő élő koncertje következik. Majkával ellentétben, Péterfy Bori már „rutinos fesztiválozó” a Campus Fesztiválon, aki Debrecenben énekli el élőben először a Hajnal című számát. Az Érintés című lemezüket népszerűsítő, szókimondó, laza és közvetlen tagjaiból álló Hősök 21.20-kor, Majka és Bori között tűnik fel röpke másfél óra erejéig a Teraszon.

A Rézangyal Arénában egy kevésbé populárisabb jellegű zenei vonalra épülnek a mai koncertek. Többek között Nemjuci, a The Grenma, a Fish!, vagy az ír kocsma zenéjéről híres Paddy and The Rats is színpadra lép. Őket követi az idei Fesztivál egyik üdvöskéje, a brit The Subways nevet viselő formáció, akik Európa, USA, Japán vagy Ausztrália után, Debrecenben lépnek színpadra. 23.00 órakor indítanak.

A Vitéz László – Bóbita Pódiumhoz főképp a családokat várják izgalmas programokkal, de az FM90 Friss Rádió színpadánál, a Soproni Sörteraszon, a DUB Székháznál, a KULTer.hu Irodalmi sátornál, a Sub.hu Placc helyszínén, illetve az OTP Lounge-ban sem áll meg a buli és a szórakozás. Az ITSH Domb Pódium fogadja a Campus Fesztivál már-már alapnak számító dumaszínházasait, Mogács Dánielt és Kiss Ádámot, aki idén a Punnany Massifhoz sajnos nem tud becsatlakozni egy dal erejéig, de ki tudja, lehet egy másik zenekart szemelt ki mára magának.

Teljes program a www.campusfesztival.hu-n!Címke: Campus  Fesztivál  

Ezt olvastad már?