EFOTT 2011 a fesztiválok fesztiválja

Írta: fesztbook.

Teljesen megtelt a nagyszínpad előtti tér a 30Y és a Republic koncertje alatt az EFOTT 2. napján. Az egyetemisták és főiskolások legnagyobb bulijára Czene Attila államtitkár, Rózsa Norbert olimpikon, Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc és a Főiskola rektora, Dr. Túróczi Imre is kilátogatott, akik együtt lángosoztak, miután kiosztották az EFOTT legsportosabb intézménye címet.

Az EFOTT csütörtöki napja nemcsak a zenéről szólt, hanem a sportról is. A HÖOK által hirdetett SportPont Program kosárlabda, kispályás foci és röplabda mérkőzéseinek eredményhirdetésére prominens vendégek érkeztek a szolnoki Tiszaligetbe. Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, valamint Szolnok város polgármestere, Szalay Ferenc és Dr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora együtt osztotta ki a legjobb sportolóknak járó kupákat és ajándékokat, majd körbejárták a fesztivált.

Először a Civil Falu kiállítóit nézték meg, ahol a 81 civil szervezet között a Mobilitás és a NEFMI Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Ifjúsági Főosztálya is kitelepült. Ezt követően a meghívottak a Csík zenekar koncertjére siettek, ahol az együttes leghíresebb feldolgozását, a Most múlik pontosan című dalt együtt énekelték a tömeggel.

„Elérkezett 2011 júliusa, Magyarország életében véget ért a soros magyar EU elnökség. Az egyetemisták és főiskolások életében pedig vége a vizsgaidőszaknak, jöhet a nyár, és ha július, akkor EFOTT.” – mondta köszöntő beszédében Czene Attila, aki nagyra értékelte, hogy a fesztivál ilyen nagy hangsúlyt fektet a sportra.

A djuice főtámogatásával megvalósuló EFOTT talkshow-jára a második nap is érkeztek hírességek, így Tatár Csilla és Radnai Péter. Az est főszereplői a 30Y és a vonósnégyessel színpadra álló Republic tagjai voltak, akik óriási embertömeg előtt adtak koncertet. A különféle zenei műfajok rajongói is megtalálták a nekik való programot, a The Carbonfools, a Compact Disco és az Ámokfutók is fergeteges bulit hozott Szolnokra.Címke: efott  nyár  fesztivál  szolnok  

Ezt olvastad már?