A Csíkkal nyit az EFOTT

Írta: Antal Beatrix.

Július 3-án a Csík Zenekar maratoni koncertjével kezdődik az idén Velencét helyszínül választó Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója.

A népszerű hallgatói fesztivál szervezői szerdán adták hírül, hogy az autentikus népzenét az alternatív rockkal és lágy poppal ötvöző zenekart kérték fel arra, hogy megnyissák a rendezvényt. A választást az EFOTT igazgatója, Maszlavér Gábor azzal indokolta, hogy szerettek volna egy kultikus együttest elhívni, a Csík munkássága pedig épp elegendő indok arra, hogy ők lépjenek fel a nyitónapon az ország legrégebben működő fesztiválján.

A Csík Zenekar az EFOTT látogatóinak nagy kedvence, évről évre visszajárnak, de most először érte őket ilyen megtiszteltetés. A több mint két órás koncertre régi dalaikból és új lemezükről, a Lélekképekről egyaránt válogatnak majd, valamint meglepetés fellépőket is vendégül látnak a színpadon.

Az együttes alapítója, Csík János így reagált a felkérésre: „Amellett, hogy óriási megtiszteltetés nekünk ez a felkérés, hatalmas felelősség is. Minden évben másfajta kihívást jelentett számunkra az EFOTT, ezúttal kettős a feladatunk: nyitó zenekarként jó hangulatot szeretnénk teremteni, egy vidám mulatságot jó muzsikákkal és célunk, hogy eközben értékeket is közvetítsünk."

Az idei EFOTT július 3. és 9. között kerül megrendezésre Velencén, ahol a szervezők eddigi tájékoztatása szerint biztosan fellép a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, a Hősök, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint John Dahlbäck svéd dj.Címke: Csík Zenekar  EFOTT  Velence  

Ezt olvastad már?