A tegnap esti szuperkoncerttel elrajtolt az EFOTT!

Írta: fesztbook.

Pillanatok alatt színes sátortáborrá vált a velencei Északi Strand, elkezdődött a 2012-es EFOTT. A Presser Gáborral, Mező Misivel és Dresch Mihállyal kiegészült Csík Zenekar szuperkoncertje már a nyitónapon rekordot döntött, azaz soha ennyien nem szórakoztak az első estén.

EFOTT 2012

A hőség ellen vízosztással, locsoló kocsikkal és vízpermettel készültek a szervezők. De sokan még a sátorállítás előtt csobbantak egy nagyot a Velencei-tóban.

Gombamód szaporodtak tegnap a kisebb-nagyobb sátrak, megnyitotta kapuit hazánk legnagyobb hallgatói rendezvénye. A rekordszámú fesztiválozókat már a nyitónapon egy igazi zenei ínyencség fogadta. A Csík Zenekar adott remek koncertet, amelyet az ország Pici bácsija, a Magnacum Laude frontembere, valamint a kiváló magyar dzsessz-zenész, azaz Presser Gábor, Mező Misi és Dresch Mihály tett különlegessé.

EFOTT 2012

Csaknem százötvenen választottak nem hagyományos közlekedési eszközt, hogy Velencére érjenek. Idén először, a Tekerj az EFOTT-ra! program keretében biciklis csoportok indultak Budapestről a fesztivál helyszínére, s a szervezők Rauch üdítőkről is gondoskodtak, hogy senki se tikkadjon a nagy hőségben. A HÖOK SportPont Program és a Magyar Kerékpárosklub közös kezdeményezésének célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyar táj szépségeire, a környezettudatos és sportos életmód fontosságára. A 60 km alatt megizzadt bátor bicikliseket az AXE hostessei várták a célban, hogy felfrissüljenek. Bár akadt, aki rögvest a hűsítő habokba ugrott, s csak ezután csomagolt ki.

EFOTT 2012

Ma, az EFOTT első napján indul el igazán a móka: színpadon lesz a Belga, az angol Freestylers, a Carbonfools, de tombolhatunk a Compact Disco és a Road dalaira is. A Szkéné Színház ideiglenes velencei sátrában pedig a Pintér Béla és Társulata Parasztopera című darabját láthatjuk. Továbbá az EFOTT ikonikus arca, Dévényi Tibi bácsi is érkezik pontos labdáival menetrendszerűen, hogy retró bulijával tovább fokozza a hangulatot.Ezt olvastad már?