Idén 86 ezren EFOTT-oztak

Írta: fesztbook.

Kiürült a Velencei Vízi Vár, eltűnt a színes sátortenger az Északi Strandról. Nem sok minden emlékeztet az öt napos bulira, az életre szóló élmények azonban tovább élnek a fesztiválozók emlékeiben.

EFOTT 2012

86 ezren szórakoztak a több mint 300 előadó koncertjére, csobbantak a hűsítő habokban, vettek részt szórakoztató, vagy éppen adrenalin növelő nappali programokon, és kötöttek új barátságokat, szerelmeket.

A 2012-es EFOTT más volt, mint az eddigiek. Az ország legnagyobb történelmi múltjával büszkélkedő nyári rendezvénye számos érdekességgel várta a fesztiválozókat. Először is, soha nem volt ilyen erős a zenei felhozatal. A line up nemzetközileg is elismert külföldi előadókat tartalmazott a legnagyobb hazai együttesek mellett. Másodszor, az idei programok között színházi előadásokat is találhattak a kultúra-rajongók, amelyek óriási sikerrel és rendszerint vastapssal zárultak. S harmadszor, idén a Velencei-tónak köszönhetően a strandfocin és röplabdán kívül olyan különlegességekre is sor került, mint például a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által megszervezett látványos sárkányhajó verseny, vagy a kviddics-kupa.További újdonság volt, hogy az EFOTT is csatlakozott a készpénz nélküli fesztiválokhoz. Aki a helyszínen elmulasztotta EFOTT kártyáját leadni, és számlanyitásban gondolkodik, annak ajánlott felkeresnie a hozzá legközelebbi TakarékPontot 2012. július 31-ig, ahol a kártya átadásával a kártya betéti díjon (500 Ft) felül, további 1000 Ft kerül jóváírásra az újonnan nyitott számláján*. (Az EFOTT kártyán maradt pénzösszegeket a házirendben foglaltaknak megfelelően, a fesztiválozók kizárólag a helyszínen tudták visszaigényelni, a TakarékPont fiókokban erre nincs lehetőség). A kártya hivatalos kibocsátója, fenntartója és kezelője az EFOTT Kft. volt. A szervezők fogadják az első kártyás fesztiváljuk utáni észrevételeket és a fesztiválozók ezzel kapcsolatos javaslatait.A stábtagok sok tárgyat találtak, és még ennél is többet adtak le a fesztiválozók a talált tárgyak konténerébe. A személyes iratokat a szervezők postázzák az adott kártyán szereplő címre, a további tárgyak fotóit kiteszik az EFOTT Facebook oldalára, és beazonosítás után eljuttatják tulajdonosának.

A kánikulával és viharral tarkított öt nap alatt 488 embert láttak el a helyszínen a mentősök, ami a szakemberek szerint egyáltalán nem számít kirívó adatnak. A legtöbb problémát a napégés okozta, emellett rovarcsípések, szálkák, fejfájás és kisebb felhámsérülések miatt fordultak sokan az elsősegély sátorhoz. 9 ember állapota követelt kórházba szállítást, közöttük volt egy epilepsziás lány, egy fej-, valamint egy kézsérült férfi, és néhány bokasérült fiatal.Izgalmas és élménydús öt napot zárnak az EFOTT szervezői, akik ezúton is köszönetet mondanak a vendéglátó városnak, a rendezvény szponzorainak, de kiemelten annak a 86.000 embernek, akik remek vakációvá varázsolták az elmúlt hetet.Címke: EFOTT  Velence  

Ezt olvastad már?