Kelis zárta az idei SZIN-t

Írta: fesztbook.

Elhagyták az Újszegedi Partfürdőt a fesztiválozók. Az ország legzöldebb nyárzáró fesztiválja a SZIN színpadon Kelis koncertjével ért véget, Danko Jones-szal a Pepsi Színpadon és erős hip-hoppal a Borsodi Malátabárban. A fesztivál első három napja alatt soha nem volt még olyan meleg, mint idén, így az Újszegedi Partfürdő két medencéje az idei fesztivál legnépszerűbb helyszínei közé lépett elő az augusztus végi SZIN-es nyárban.

A nyárzáró szegedi fesztiválon Dél-Magyarország első ökotudatos divatshow-ján felvonuló modellek bizonyították, hogy a divatnak és a környezetvédelemnek van közös metszete és ingyen öleléseket is osztogattak a fesztiválozóknak. A fesztivál idején a Borsodi Malátabárban közel félezer használt sörösdoboz kelt új életre.

A négy nap alatt 69600 fesztiválozó látogatott el a SZIN-re: Diana King és Kelis koncertjein a közönségtér zsúfolásig megtelt a SZIN színpad előtt.

A rockoroszlán Danko Jones mindent beleadott a színpadon, az utolsó szuszt is kizenélték magukból, hiszen a maximumot akarták hozni Szegeden. Az energikus rockbulin a frontember elárulta hitvallását: a legnagyobbak, mint Johnny Cash és James Dean örökségét viszi tovább. A karizmatikus énekes a színpadon különleges ajándékot kapott, egy rajongójuk grafitrajzot készített a zenekarról, így megfogható emléke is lesz Dankoéknak a szegedi éjszakáról.

A fesztiválterület másik végén Kelis, a legutóbbi albumán már erősen elektronikus elemekkel dolgozó hip-hop/r’n’b díva egy hatalmas hullámzásba egyesítette a táncoló-lüktető tömeget, akiket nem csak hangjával, de igéző színpadi mozgásával is elkápráztatott. A SZIN színpadnál a területet teljesen betöltő tömeg Kelis előtt a 30Y koncertjét énekelte végig: az elmúlt évek legnépszerűbb hazai dalainak kiötlői kitörő sikert arattak a Szegedi Ifjúsági Napokon.

Hip-hopból is jutott még a fesztiválozóknak: a Hősök, Sub Bass Monster és Akkezdet Phiai is a Borsodi Malátabár színpadjáról szövegeltek bele a Tisza-parti éjszakába a sátrat teljesen megtöltő rajongóknak.Címke: szin  szeged  fesztivál  nyár  

Ezt olvastad már?