A 20. VOLT Fesztivál - 2 - Világsztárok a VOLTon!

Írta: fesztbook.

Minden korábbinál több világsztár érkezik a 20. VOLT Fesztiválra. Rögtön az első napon, június 27-én a VOLT kívánságlistáján éllovas Lostprophets, az európai turnéján a legnagyobb fesztiválokon is headlinerként szereplő Snow Patrol, majd a nemrég 3 Grammy-díjjal jutalmazott Skrillex lép színpadra.

VOLT

Ugyanekkor találkozhat még a közönség a Children of Bodom csapatával, a dubstep-őrültek Skrillex után pedig még Caspával, MC Dynamite-tal és Emalkey-jel tehetik teljessé az estét, de Marky és Stamina MC is a VOLT vendége lesz szerdán.

Másnap, június 28-a minden kétséget kizáróan a VOLT eddigi legerősebb napjának lesz mondható – már ami a világsztárok mennyiségét és minőségét illeti… A Telekom Nagyszínpadon a brit szupersztár, Katy B után az egyik legjobban várt aktualitás, a Simple Plan lép színpadra. Őket a VOLT szervezői a rajongók akarata előtt meghajolva különgéppel szállítják Sopronba, ahonnan majd Prága felé veszik az irányt. A Simple Plant követi majd a nagy visszatérő, a Faith No More. Mike Patton legendás csapata mindössze néhány európai állomás közé választotta be a VOLT-ot és azt ígérik: minden eddiginél forróbb hangulatú koncertre számíthatunk tőlük. Utánuk jön a Chase & Status, akik élőben még sosem léptek magyar színpadra – eközben pedig az idei Brit Awardson a legjobb 5 zenekar közi választották őket. Ugyanezen a napon a másik nagyszínpad vendége lesz előbb az ifjú hiphop csillag, Mac Miller, majd a fergeteges koncertjeiről híres Hadouken! fellépését a Toddla T Sound és Panacea követi.

Az utolsó két nap ugyancsak változatos programot ígér. Pénteken a Telekom Nagyszínpad programját a Röyksopp fergeteges show-ja zárja, szombaton pedig egy világhírű legenda, az Iggy & the Stooges csap a húrok közé. A legaktuálisabb rockbandák közül az Enter Shikari ugyancsak szombaton játszik a VOLTon, a estét pedig a Camo & Krooked zárja majd.

Exkluzív koncertek és premierek!

Ákos a hazai fesztiválok közül a VOLTon fordult meg eddig a legtöbbször, minden alkalommal elsöprő sikert aratva. Nem véletlen, hogy egy év koncertszünet után éppen ugyanitt, a VOLT Fesztiválon mutatja be elsőként vadonatúj, szintipop programját. A rendkívül látványosnak ígérkező műsorban a Bonanza Banzai és Ákos legnépszerűbb dalai szólalnak meg, mai hangszereléssel!

Köztudott, hogy Yonderboi igazán ritkán ad koncertet. A nemrég harmadik lemezét megjelentető “magyar világsztár” idén mindössze három  magyarországi koncertet vállalt, közűlük a legelső a VOLT Fesztiválon lesz látható és hallható június 29-én. Yonderboi egy interjúban elmondta, ha a VOLT szervezői nem beszélik rá, valószínűleg idén sehol nem is lépett volna színpadra…

Hogy mi a közös a VOLT Fesztiválban is a Sex-e-Pil zenekarban? Hegyi Zoltán, a csapat szövegíró-énekese, aki egyben a VOLT Fesztivál névadója, a VOLT Magazin főszerkesztője volt, Ligeti Nagy Tamással közösen.

Éppen ezért most, amikor a nyolcvanas évek legnépszerűbb underground csapata néhány koncertre összeáll, a VOLT Fesztivál elképzelhetetlen nélkülük. A VOLTot megelőzően június 7-én az A38 Hajón lép fel a csapat.Ezt olvastad már?