A 20. VOLT Fesztivál - 4 - Virágba borul a VOLT!

Írta: fesztbook.

4 nap alatt összesen 20 műalkotás készül el a fesztiválozók szeme láttára a VOLT Fesztiválon. A helyszínen 4 ponton épülnek fel a virággal díszített alkalmi műtermek, ahol elismert képzőművészek által vezetett

VOLT

alkotócsoportok igazán egyedi, 1 méter magas és 1 méter széles, fából készült  virágokat készítenek a jubielumi VOLT alkalmából. Az alkotók között megtaláljuk a VOLT visszatérő vendégét, EfZámbó Istvánt, Wahorn Andrást és Magyarósi Évát, de többekkel még zajlanak az egyeztetések.

Az egyedi kompozíciókat karácsony előtt jótékony célú árverésre bocsátják a szervezők és a művészek. A bevétel sorsára vonatkozóan a VOLT közönségétől várnak javaslatot a szervezők.

Nemcsak zene…

Sokéves hagyomány a VOLT Fesztivál életében, hogy a minden igényt kielégítő zenei kínálat mellett számos előadáson, beszélgetésen vehetnek részt a fesztiválozók.

A VIVA Teraszon naponta 3 előadás aktív részese lehet az érdeklődő közönség.

Minden nap tart work shopot a WERK Akadémia. Többek között Lang Szonja stylist, Réz András esztéta, Bárány Tibor, Nagy Gergő és Réz Anna lesznek a vendégek.

Fiala János számtalan emlékezetes beszélgetést jegyez a VOLT eddigi történetében. Ez alkalommal neves magyar írók, filmrendezők, képzőművészek és zenészek lesznek a vendégei, többek között Karafiáth Orsolya, Grecsó Krisztián, Ef Zámbó István és Szurcsik József, Pálfy György, Varga Líviusz és Lovasi András.

Baksa-Soós Attila, a Rocklitera című album szerzője naponta egy alkalommal sajátos performanszra hívja a VOLT vendégeit. Vendégei lesznek a VOLT ismert előadó, többek között Papp Szabi (Supernem), Kiss Tibor (Quimby) és Németh Juci (Nemjuci), így nem csoda, ha a beszélgetések jó esetben zenébe fulladnak…

Újra jönnek a dumaszínházasok: Mogács Dániel, Aranyosi Péter, Jankovics Péter (a Sziget reklámok Petije), valamint Badár Sándor, aki “Magyarok menni Bamako” című stand up moziját mutatja be a VOLTosoknak.

Kiállítások

Néhány hónappal ezelőtt hunyt el Bernáthy Sándor képzőművész. Tavaly még jelen volt a VOLT-on, fiával közös zenei projektjükkel  Bernáthy & Son néven léptek fel.

Őrá emlékezünk életmű-kiállításával, amely keretében elsősorban zenei témájú művei: plakátok, festmények, videók kerülnek bemutatásra.

Ugyancsak a VOLT keretei között elevenedik meg Baksa Soós Attila Rocklitera című kiállítása, amely az azonos című könyv legjobb alkotásait, a szerző novelláit vonultatja fel Lékó Tamás fotóillusztrációival.

Gyerekeknek

Gyerekek számára idén sem ingyenes a VOLT. A belépés feltétele, hogy hozzanak magukkal 1-1 rajzot, amelyen a VOLT Fesztivált mutatják be úgy, ahogy ők látják. Ha már bejutottak, számtalan program várja a kicsiket. Pénteken Szalóki Ági és zenekera, szombaton az Alma együttes lép a Heti Válasz Borfrsztivál színpadára, de ugyanitt 4 napon át számos kézműves és mutatványos várja a VOLTos gyerekeket.Címke: VOLT  VIVA Terasz  Réz András  Quimby  Supernem  

Ezt olvastad már?