Országos hódításon az Édes Anna musical!

Írta: fesztbook.

A Budapesti Showszínház tavaly októberben mutatta be Kosztolányi Dezső regényének színpadi változatát, az Édes Anna musicalt.

Országos hódításon az Édes Anna musical!

Az örök klasszikusnak is tartott nagyívű regény alapvetően drámai alaptörténete jelenleg is kiemelten kötelező olvasmány minden középiskolában, s az egyik kedvenc is ezek közül, hiszen izgalmas, romantikus és kordokumentáló is egyben.
 
Tóth Ádám, a Budapesti Showszínház igazgatója és a darab rendezője merészet mert álmodni az elképzeléssel, hiszen a musical egy erősen zenékre és táncokra épülő színpadi mű, amely közé, vagy köré egy meglehetősen kacifántos történetet kellett kibontakoztatni a hányatott sorsú cselédlány, Édes Anna kálvárájáról. Úgy tűnik eltalálták a középutat, az Édes Anna musical szeptember óta óriási sikerrel járja az ország legnagyobb szinpadait, s amerre jár, teltházzal és vastapsal találkozik.
 
Az alkotók persze nem bízták a véletlenre. Horváth Zsolt Hozsó, a Kozmix alapító tagja és zeneszerzője zseniális, fülbemászó, már-már slágergyanús dalokat szerzett, Sallak Petra, a Showszínház koreográfusa pedig látványos és energikus táncokat álmodott meg a dalokra épülve. A fiatalok hálásak is a szerzőknek, hiszen nem egy klasszikus zenés színházi produkcióba csöppennek, hanem egy dinamikus, erőteljes és a legmodernebb hangszerreléssel készült zenei élménnyel távozhatnak, sőt, sokan már telefonjaik csnegőhangjának is az Édes Anna betétdalait használják.
 
A történet nem teljesen fedi azonban az eredeti művet, ugyanis Tóth Ádám rendező egy picit megpróbálta megfejteni a gyilkosság igazi okának inditékát, amelyet Kosztolányi is nyitva hagyott, s ettől nem csak romantikus, nem csak izgalmas, de még misztikussá is vált a színházi változat.
Az országos turné megkoronázása december 23-án lesz a budapesti Kongresszusi Központban, amelyre az alkotók további extrákat találtak ki. A parádés szereposztáson kívül az egyébként is erőteljes vizuális technikákkal turnézó produkció további kiegészítőket kap, amelyel az év egyik leglátványosabb színházi produkcióját tervezik megvalósítani. Különleges, karácsonyi extra változat várható tehát, amelyet a Budapesti Showszínház tagjai már nagy izgalommal várnak.

További információ: http://showszinhaz.hu/


Címke: Édes Anna  Showszínház