Árnyékban éles fény vagy. A Radnóti házaspár fényképei

Írta: fesztbook.

2016 karácsonyi könyvvásárának egyik különlegessége lesz várhatóan azÁrnyékban éles fény vagy című kötet,

Árnyékban éles fény vagy. A Radnóti házaspár fényképei

egy exkluzív válogatás a Radnóti-házaspár fényképeiből, melyek Gyarmati Fanni hagyatékában maradtak fenn.
A két évvel ezelőtt megjelent nagysikerű Napló után, most – nagyrészt – ismeretlen fotókon elevenedik meg Fanni és Miklós fiatalkora, megismerkedésük, jegyességük jelenetei, családjuk és környezetük. A könyvben több mint háromszáz kép lát napvilágot a házaspár élettörténetének rendjében. A fejezeteket a szerkesztő rövid ismertetői vezetik be, hogy az olvasó végig képben legyen, követni tudja az eseményeket. A képaláírások részletesek, igyekeznek alaposabb magyarázatokkal szolgálni.

Külön említést érdemel, hogy az abdai tömegsír exhumálásakor előkerült, megrongálódott képeket, melyeket Radnóti Miklós az utolsó munkaszolgálatára vitt magával, és a kabátzsebében tartott, az album előkészületeinek részeként a Jaffa Kiadó restauráltatta, hogy a képeket a további pusztulástól megkímélje, és jelen állapotukban fennmaradhassanak. Természetesen ezek a képek is helyet kaptak a kötetben.

Paraméterek: A könyv B5–ös formátumú, keménytáblás, 375 oldalt és 325 képet tartalmaz.

Kérdéseikkel kapcsolatban a kötet szerteszője Krähling Edit illetve a Jaffa Kiadó felelős szerkesztője, Jolsvai Júlia áll rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:

Krähling Edit

MTA Könyvtár és Információs Központ, Kézirattár
Budapest V. ker., Széchenyi István tér 9, I. em.

Telefon: (06-1) 411-6386

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.