Magyar Hétfők februárban a FilmBox Plus műsorán

Írta: fesztbook.

Szerelem, bosszú, hatalom. A magyar mozi mindig is a szenvedélyről volt híres. Februárban minden hétfőn, este kilenctől a magyar filmeké a képernyő FilmBox Plus műsorán.

Hídember

Garas Dezső, Marozsán Erika, Eperjes Károly, csupán néhány név a legnagyobb magyar színészek közül. Töltse velük a hétfő estéket! Magyar Hétfők februárban a FilmBox Plus műsorán!

Február 6-án, este kilenc órától Kocsis Ágnes, Friss levegő című filmje látható. Viola még mindig nagyon szép nő. Angéla szégyelli Violát. A kommunikáció közöttük már szinte lehetetlenné vált. Csak a kedvenc sorozatukat nézik mindig együtt, soha nem mulasztanak el egy részt sem. Valószínűleg titkon mindketten szerelmesek a főszereplőbe. Viola keresi az igazi férfit, akit szeretni tudna. Angéla szép ruhákat szeretne tervezni. Valami másra vágyik. Egy másik életre. Friss levegőre.

Február 13-án, hétfőn, 21 órától Böszörményi Zsuzsa Mélyen őrzött titkok című filmje kerül vetítésre, a színészlegendával: Garas Dezsővel. Varró Irma 18 éves, amikor elhagyja az intézetet. Múltjáról annyit tud, hogy talált gyerek. Terhes. Megkapta élete első lehetőségét: egy takarítónői állást. És megkötötte élete "nagy üzletét", a születendő gyermekért pénzt kap egy béranyákat közvetítő nőtől. De ki ő? Ki volt az anyja? Kutatni kezd sosem látott anyja után, mert törleszteni akarja sérelmeit. Rejtélyek és titkok fednek be mindent.

Február 20-án, 21 órától a Rózsadomb című film látható Marozsán Erikával. A 10 éves Panka és Miksa idilli gyermekkorukat élik a szigorúan őrzött rózsadombi villában és annak nagy, elvadult kertjében. Apjuk vezető politikus a Rákosi kormányban, 1956 nyara van. A film szinte egyetlen helyszíne a villa és a kert. Az eseményeket a gyerekek szemszögéből látjuk. A szülők, az egyszerű sorból "kiemelt" hívő Teréz és a nagypolgári zsidó családból származó Pálfi Gábor, nagyon elfoglaltak. A gyerekekkel leginkább Róza, a babonás és titkokban istenfélő háztartási alkalmazott törődik, de valójában maguk nevelik magukat. Szabadon nőnek, mint a gaz, az elvadult kert az ő világuk.

Február 27-én, este kilenckor kerül műsorra A Hídember című film, Eperjes Károly főszereplésével. A film története 1820 és 1860 között játszódik. Egy különleges szellemi képességekkel és anyagi háttérrel született magyar arisztokrata életét mutatja be. Az ifjú Széchenyi gróf könnyelműen elcsábítja bátyja feleségét és az ezt követő botrány tönkreteszi tiszti karrierjét. A megszégyenített asszony hirtelen halála megváltoztatja a léha fiatalembert, aki a felelősség megszállottjává válik.

A gróf a korszak híres politikusa lesz, a magyar ellenzék vezére - és ezzel a Habsburgok ellenfele. Felelősnek érezvén magát az elszabadult társadalmi indulatokért, az engesztelődést akarja szolgálni. Egy híd építésébe kezd a Dunán, mely a Nyugat és a Kelet közötti kapcsolat jelképe lenne. Hírneve és befolyása olyan méreteket ölt, hogy amikor az 1848-as forradalmak alapjaiban rázkódtatják meg a Monarchiát, beleőrül az önvádba. Amíg elborult elmével vegetál egy Bécs melletti magánszanatóriumban, rémlátomásai valóra válnak: a Monarchia különös kegyetlenséggel torolja meg a magyar provincia lázadását.

Barátait kivégzik és az engedetlen ország az övéhez hasonló apátiába süllyed. Ekkor a már öreg gróf csodás hirtelenséggel, visszanyerve régi képességeit és energiáját, úgy dönt, hogy felrázza hazáját és egy utolsó, nagy játszmába kezd a Birodalommal.


Magyar Hétfők:
Friss levegő, 2012. február 6., hétfő, 21:00 FilmBox Plus
Mélyen őrzött titkok, 2012. február 13., hétfő, 21:00 FilmBox Plus
Rózsadomb, 2012. február 20., hétfő, 21:00 FilmBox Plus
A Hídember, 2012. február 27., hétfő, 21:00 FilmBox Plus