Para Péntek - Klasszikus horrorfilmek a FilmBox HD műsorán

Írta: fesztbook.

Rettegés felsőfokon. Ez várja februárban péntekenként éjfélkor a FilmBox HD nézőit. Négy hét, négy igazi horror klasszikus – tökéletes kép- és hangminőségben:

 Ideglelés

Ideglelés - The Blair Witch Project, Sikoly, Alkonyattól pirkadatig, Mimic - A júdás faj. Sötét tökéletesség és jóleső rettegés – induljon a Para Péntek!

Február harmadikán, pénteken 23:50-től látható az Ideglelés - The Blair Witch Project című horror a FilmBox HD műsorán. Három főiskolás belevág, hogy filmet csináljon a hírhedt Blair-i boszorkányról, akinek szelleme állítólag már kétszáz éve kísért a környéken. A diákok nyom nélkül eltűnnek, ám a kamera egy év múlva előkerül, hátborzongató felvételekkel. A filmet 35 ezer dolláros költségvetésből forgatták és hihetetlen sikert aratott az egész világon - és bevétele csak az amerikai mozikban meghaladta a 140 millió dollárt.

Február 10-én, öt perccel éjfél előtt kezdődik Wes Craven klasszikusa a Sikoly című film, olyan sztárokkal mint Courteney Cox, és Neve Campbell. Egy diáklány gyilkosság áldozata lesz a békés kisvárosban. A gyilkos, aki kedvenc rémfilmjeiből merít friss ihletet, újabb célpontot szemel ki magának: legutóbbi prédája osztálytársnőjét. Sidney élete azonban már önmagában sem irigylésre méltó: édesanyja egy éve gyilkosság áldozata lett, apja pedig mindig üzleti úton van. Mi sem hiányzik neki kevésbé, mint egy zseniális sorozatgyilkos, aki rémálommá változtatja a városka mindennapjait. Mindenki gyanús - és senki sincs biztonságban. Az egyetlen bizonyíték egy félelmetes maszk…

Sikoly

Február 17-én, 00:10 perckor kerül adásba Robert Rodriguez kultfilmje, az Alkonyattól pirkadatig. A sötét humorú horrorban nyüzsögnek a világsztárok, többek közt George Clooney, Harvey Keitel, Quentin Tarantino, Salma Hayek. Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Nyomukban az FBI, így a Gecko fivérek túszul ejtik az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletest és családját. Megegyeznek, hogy a határon túl szabadon engedik őket, a mexikói kocsmában azonban rettenetes dolog történik, és a hely igazi pokollá változik.

Mimic

Február 24-én, 23:55-től látható a Mimic - A júdás faj című horror, Guillermo del Toro egyik első alkotása. New York-ban ismeretlen járvány üti fel a fejét, amely ellen Dr. Susan Tyler (Mira Sorvino), a tehetséges fiatal tudós és férje, Dr. Peter Mann (Jeremy Northam), a Járványügyi Központ igazgatóhelyettese úgy védekezik, hogy több csótányfaj DNS-ének kombinálásával új fajt alkot, melyet New York élővilágában telepítenek. Három évvel a járvány sikeres megfékezése után a metróalagutak sötét labirintusában különös halálesetek történnek. A genetikailag manipulált csótányok nem haltak ki. Megnőttek, rendkívüli intelligenciára tettek szert és képesek önmagukat embereknek álcázni...

Para Péntek – klasszikus horrorfilmek a FilmBox HD műsorán:
Ideglelés - The Blair Witch Project, 2012. február 3., péntek, 23:50 FilmBox HD
Sikoly, 2012. február 10., péntek, 23:55 FilmBox HD
Alkonyattól pirkadatig, 2012. február 17., péntek, 00:10 FilmBox HD
Mimic - A júdás faj, 2012. február 24., péntek, 23:55 FilmBox HDEzt olvastad már?