Creed - Apolló fia a mozikban

Írta: fesztbook.

Ha bárki is tartott tőle, hogy a legújabb - hetedik - Rocky-film nem lesz méltó, a kezdetekhez, vagy akár magához Rockyhoz, megkönnyebbülhet!

Creed

Rocky Balboa, (Sylvester Stallone) régi „ellenfele” fiának az ifjú Adonis Johnsonnak (Michael B. Jordan) unszolására segít belőle profi bokszolót faragni és ezzel engedi, hogy a nyomdokaiba lépjen. Ám a kezdeti visszautasítás ellenére, amit Rocky végül ad, nem csupán edzéstervek, vagy néhány profi tanács, nem is csak szoros kapcsolat az edzővel, család az, amit kapnak egymástól.

A legtöbb hasonló sikersztorival ellentétben, főhősünk nem a gettóból próbál felkapaszkodni és bizonyítani, hogy képes profivá válni, hanem éppen ellenkezőleg; igen gazdag környezetből érkezik, és amit bizonyítani akar, hogy méltó apja nevéhez, akivel egyébként soha nem találkozhatott.

Adonis a legjobbkor lép az idős Rocky életébe, akinek a magány rátelepedett mindennapjaira. Míg Adonis apát talál Rockyban, ő fiaként segíti. Adonisra a siker és támogatás mellett rátalál a szerelem is, és ezek segítenek önmaga megismerésében.

A film nem támaszkodik túlzottan az előző szériákra, éppen annyira nosztalgikus, amennyire kell.

Stallone zseniálisat alakít, annak ellenére, hogy ezúttal sem a ringben, és a vásznon sem rajta van a világ szeme. Olyannyira zseniálisat, hogy Golden Globe-díj járt érte. Vajon az Oscar-jelölés is végződhet győzelemmel?

Egyet mindenképp kötelező észben tartani a film megnézése után; ha nem is nyersz meg minden egyes csatát, attól még lehetsz győztes.Címke: Creed  Rocky  Sylvester Stallone