Játszd újra az angliai csatát!

Írta: fesztbook.

Mi lett volna ha? Történelmünk híres csatái valószínűleg a fenti kérdést fogják felvetni az idők végezetéig.

Játszd újra az angliai csatát!

A DoQ premierjeiben most olyan ütközetek döntéshozó pozíciójába hozhatjuk magunkat, mint a hastingsi- vagy az angliai csata, de megismerhetjük napjaink nukleáris kísérleteit is.

Napjaink történészei úgy vélik, hogy a hastingsi ütközetből győztesként kikerülő normann herceg, Vilmos ezzel a csatával hódította meg Angliát. Normandia és II. Harold angol király csapatai 1066. október 14-én feszültek egymásnak, és a legenda szerint az angolok hadvezére nyílvesszővel a szemében is kitartóan küzdött. A Parancsnoki döntések dokumentumsorozat azon túl, hogy történelmi pillanatokat rekonstruál, interaktív játékra is invitálja a nézőket: Vilmos herceg, II. Harold vagy akár más híres vezető bőrébe bújva mi is szembesülhetünk azokkal a kulcsfontosságú kérdésekkel, amelyekkel egy sorsdöntő csata hadvezéreinek is meg kellett küzdeniük.

Napjaink hadi helyzete azonban megkívánja, hogy a világ országai egészen más típusú hadviselésre rendezkedjenek be: a világ legnagyobb félelme, a terrorizmus a hidegháború végével is fenyeget. A világot rettegésben tartó szervezetek arzenálja mára már atomfegyverekkel bővült. A Szovjetunió felbomlása után az egykori nagyhatalom nukleáris hadieszközei sokszor olyan országok feketepiacára kerültek, mint Moldova, ahol a kereskedelmi aktivitásnak köszönhetően már az ISIS is „üzletelt.” Mit tehet a nyugat, hogy megakadályozza az atomfegyverek terjedését és a megelőzze a támadásokat? Milyen nukleáris kísérletek zajlanak napjainkban? A Nukleáris terror című dokumentumfilm e kérdésekre keresi a választ a DoQ műsorán.

Premierek a DoQ műsorán!

Nukleáris terror augusztus 27-én, 21.05 órakor

Parancsnoki döntések augusztus 29-től, hétfőnként 22.00 órakorCímke: Anglia  csatát  II. Harold  király  

Ezt olvastad már?