Magyar származású stand-up király a Comedy Centralon!

Írta: fesztbook.

A magyar származású amerikai stand-up komédiás cseppet sem hagyományos sorozata folytatódik a Comedy Centralon. Louis CK (született Székely Lajos) 2010-ben jelentkezett Louie című műsorával, amelynek írója, rendezője, főszereplője és producere is egyben.

Magyar származású stand-up király a Comedy Centralon!

A sorozat egyedi hangneme és emberközelisége joggal tette népszerűvé itthon és külföldön a két lányát egyedül nevelő, esendő apa figuráját.

Louis CK, a fanyar humorú stand-upos sikerét leplezetlen őszintesége adja: az, hogy kimondja, az élet valójában szívás, de ha már így alakult, legalább jókat lehet röhögni rajta. A siker nem is maradt el, a sorozat első évadát – amely jelenleg is fut a Comedy Centralon – 2011-ben két Emmy díjra jelölték.

A május 8-án érkező második évadban a hangsúly Louie magánéletére, a gyerekekkel való kapcsolatára helyeződik. Ez nem is meglepő, hiszen a humorista korábban nem egyszer figurázta ki a gyerekeiket túlzottan féltő lányos apák viselkedését. A hamarosan Magyarországon is debütáló második évadot 2012-ben az Amerikai Írók Szövetségének díjára jelölték legjobb vígjáték kategóriában.

Louis CK-t választották idén az „év emberének” a Webby Awards ceremónián. A díjat korszakalkotó módon, a  csak digitálisan terjesztett „Live at The Bacon Theater” videója miatt kapta, amely 5 dollárért kapható  Louis saját weboldalán. A kisfilm az első 2 hétben egymillió dollárt hozott alkotójának,  ezzel precedenst teremtve a korlátok nélküli kiadás és terjesztés sok évtizedes hagyományaival szemben. Azóta más komikusok is követték példáját: Aziz Ansari és Jim Gaffigan szintén a hasonló megjelenés mellett döntöttek, de Webbyt természetesen már nem markolhattak fel érte.

Louie 2. évad május 8-tól a Comedy Centralon!Címke: Louie  Comedy Central  stand-up  

Ezt olvastad már?