Igazi LEGO Batmobil

Írta: fesztbook.

A LEGO Batman – A film (LEGO Batman, hazai bemutató: február 9.) nemcsak azért különleges, mert őrült humorral és vad vizuális poénokkal adja elő Batman és Joker legdilisebb összecsapását,

Igazi LEGO Batmobil

hanem azért is, mert minden Lego kockákból van benne összerakva. A szereplők, a városok, a batmobil és a battengeralattjáró sőt, az Arkham elmegyógyintézet is. A fanyalgók erre azt mondhatják, hogy a digitális filmtechnika korában mindezt már nem lehet olyan nagy feladat megépíteni. Hogy megmutassák, mekkora meló ez, és egyben bebizonyítsák, hogy képesek rá, a LEGO Batman alkotói megépítették kis műanyagkockákból a filmbeli Batmobil életnagyságú változatát.

Munkájukat a Chevrolet és néhány detroiti diák segítségével végezték. A batmobil 5 méter hosszú, 2,8 méter széles és kb. 770 kg nehéz lett.  A tervezése 222, az összerakása 1883 munkaórát vett igénybe, és összesen 344 187 darab alkatrészből rakták össze. Csak egyvalami nem teljesen legós benne: a hatalmas járgányt egy belső alumínium váz tartja: aki mindezt nem hiszi, az a detroiti autó kiállításon megbizonyosodhat róla.

A LEGO Batmobillal csak egy baj van – nem eladó. Filmbeli változata viszont hamarosan megnézhető…Címke: LEGO Batman  

Ezt olvastad már?