Leslie Nielsen ma este a fellegekbe repít!

Írta: fesztbook.

Minden idők legjobb amerikai paródiafilmjével vár mindenkit ma este a Paramount Nyári Mozi. Az önfeledt nyáresti szórakozást az 1980-ban készült Airplane! garantálja az A38 Hajón;

Leslie Nielsen ma este a fellegekbe repít!

a produkció lassan negyven év távlatából még ma sem kíméli a rekeszizmokat.

A Zucker-fivéreknek, illetve állandó alkotótársuknak, Jim Abrahamsnak számos zseniális paródiát (pl.: Top Secret, Csupasz pisztoly-filmek, a Nagy Durranás 1-2.) köszönhetnek a mozirajongók. Évtizedek óta időtálló humorral megspékelt filmjeik sorát a katasztrófafilmek elé görbe tükröt állító Airplane!-nel nyitották. A hetvenes-nyolcvanas években divatos Airport-sorozat alapsztoriját kifigurázó produkcióban többek között az egykori NBA-as kosárlabdázó, Kareem Abdul Jabbar, valamint a Mission: Impossible című tévésorozat sztárja, Peter Graves, na és Hollywood nagy nevettetője, Leslie Nielsen parádézik. Utóbbi ennek a filmnek köszönhetően indult el a világhírnév felé és lett 54 évesen egy csapásra egy ismeretlen sorozatszínészből igazi híresség, aki aztán filmjeivel meghódította a világot.

A Paramount Nyári Mozi soron következő vetítése ingyenes, de a helyszín korlátozott befogadóképességű, a helyfoglalás pedig érkezési sorrendben történik. További információk a Paramount Channel Facebook-oldalán, ahol minden vetítéshez külön eseményen lehet tájékozódni, illetve a csatorna weboldalán, a www.paramountchannel.hu-n.

Paramount Nyári Mozi június 4-től szeptember 3-ig

MOZIZZ A HULLÁMOK FELETT!

A Paramount Nyári Mozi budapesti programja az A38 Hajón:

  • július 30.: Airplane!
  • augusztus 6.: Páncélba zárt szellem
  • augusztus 13.: Forrest Gump
  • augusztus 19.: Cool túra
  • augusztus 27.: Expedíció
  • szeptember 3.: Hang nélkül


Címke: Leslie Nielsen  Paramount  Mozi  

Ezt olvastad már?