Sony DSC-WX200 fényképezőgép teszt

Írta: fesztbook.

Ez a praktikus kompakt fényképezőgép minden szükséges funkcióval fel van vértezve, ami nélkülözhetetlen egy fotósnak ahhoz, hogy kiváló és élvezhető fényképeket készítsen a soha vissza nem térő pillanatokról.

Sony DSC-WX200

Ebben nagy segítéségre lehet a 10x-es optikai zoom is, ami kiemelkedővé teszi versenytársaival szemben a Sony egyik új modelljét a WX200-ast.

De mielőtt nagyon előreszaladnánk, nézzük meg picit részletesebben miért is lenne ez a fényképezőgép a jó választás. Az említett 10x-es optikai zoom (gyújtótávolság: 25-250) a sor elejére „kényszeríti” ezt a gépet a versenytársaival szemben, ami a mai kiélezett piaci versenyben döntő szempontú többletfunkció lehet egy leendő vásárló szempontjából. Ezt a döntést tovább erősítheti a nagy felbontású a 18,2 effektív megapixel Exmor R CMOS érzékelője, amivel gyenge fényviszonyok mellett is részlet gazdag állóképet és akár FullHD felbontású videót is készíthetünk.

Az így készített anyagot a beépített WiFi funkciónak köszönhetően könnyedén és viszonylag gyorsan áttölthetjük egy okostelefonra, vagy akár egy táblagépre, és azonnal meg is oszthatjuk ismerőseinkkel a népszerű közösségi csatornákon.  A WiFi-nek köszönhetően néhány alap funkcióval (zoomolás, fénykép, videó készítés, időzítés és a vaku állítása), akár távolról is vezérelhetjük a fényképezőgépünket.

A gép kis méretének (92,3 x 52,4 x 21,6mm, súlya 121g) köszönhetően könnyen elfér egy zsebben, és egy táskában sem foglal sok helyet. Ez az előnye egyben a készülék talán legnagyobb hátránya is. A kis méretnek köszönhetően a rajta található gombok és „forgó kerék” nehezen kezelhető. Inkább kézre áll egy finom pici női kéznek, mint egy férfiénak. A hozzá tartozó csuklópántot minden esetben javasolt használni, mert a nehézkes kezelés következtében könnyen kieshet a kézből. Viszont, ha sikerül megbarátkoznunk ezzel a hátrányával, akkor egy olyan nagy tudású kompakt gépet kapunk, amivel a hozzá kevésbé értő, de fényképezni szerető emberek is könnyedén készítenek jó minőségű fényképeket, vagy videókat. Gyorsan fókuszál és videózás alatt is folyamatos a képélesség.

A Sony DSC-WX200 fényképezőgép számtalan további funkcióval, képhatásokkal is el van látva, ilyen pl. a panorámakép készítése, amit némi gyakorlás után könnyedén tudunk használni és látványos képeket készíthetünk. Amit leginkább kiemelnénk az a vízfesték effekt a panorámakép készítés után. Remek minőségben és „élethűen” készíti a képeket.

Persze kreativitásunkat segítik a további hatások is, mint a játékkamera, részleges szín és egyéb effektek, melyek a videók esetében is alkalmazhatóak. A HDR hatás kicsit elmarad a vártaktól, na de ne is akarjunk olyat, amit még a profi gépek sem tudnak minden esetben megfelelő minőségben.

A hozzá adott töltő vezetéket egyben adatkábelként is használhatjuk. Az akkuját gyorsan feltölti, de ez a gyorsaság nem eredményez hosszú működési időt. Egy feltöltéssel használattól függően 100 de legfeljebb 3-400 képet tudunk készíteni, tehát nyaralásra mindenképpen vigyük a töltőt is.

Aki egy kicsi viszonylag könnyen kezelhető intelligens kompakt fényképezőgépet keres, annak jó választás lehet a Sony DSC-WX200-as gép. A nagy felbontás, a kiemelkedő zoom tartomány, a beépített WiFi és a számtalan további extra funkciók emelik ki kategóriájában ezt a fényképezőgépet. A WX200 nem okoz csalódást a gyártó által ígért tudás garantált.

Főbb műszaki adatok:

Optikai zoom: 10x
Max. fényképméret: 18 Megapixel 4896×3672
CCD típusa: Exmor R™ CMOS érzékelő
ISO érzékenység: Automatikus / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400 / 12800
- WiFi
- Arcfelismerés
- Mosolyfelismerő
- 3D képkészítés

Méret: 92,3 x 52,4 x 21,6 mm
Súly: 121 grammCímke: Sony  fényképezőgép  DSC-WX200  

Ezt olvastad már?