Csoportos házasságkötés Gyömrőn

Írta: fesztbook.

Gondolkodott már azon, milyen lehet ugyanazt a felemelő, térdremegtető, könnyfakasztó eufóriát megélni másokkal? Gyömrőn, egy Budapest melletti városkában ezt megteheti, ha a közeljövőben esküvőt tervez, vagy ha csak erre az érzésre kíváncsi.

Gyömrő

A Romantikaünnep nevű fesztivál keretében május 25-én, szombaton, a déli harangszókor boldogító „Igen” kimondására kerül sor, Magyarországon talán egyedülálló módon, csoportos házasságkötés keretében. Több ifjú pár áll a közös oltár elé a város főterén, és közösen élik meg életük meghatározó pillanatát. Erre a jeles alkalomra már most fél tucat pár (és násznépük) jelentkezett. A hatás tehát garantált. A helyi önkormányzat pedig, felkarolva a fesztiválszervezők kezdeményezését, átvállalta a házasságkötések hivatalos költségeit, és minden párt a pezsgős koccintásra is vendégül lát.

Az biztos, hogy akik ebben a ceremóniában részt vesznek, elmondhatják, hogy valóban kuriózumszámba ment a menyegzőjük!

De mi is pontosan ez a fesztivál?

Gyömrő Magyarország romantika-fővárosává vált. Ennek népszerűsítésére, Shakespeare színdarabjának főhősnője tiszteletére Júlia-napi romantikahét keretében május 20−26-ig Romantikaünnep néven tartanak fesztivált az egész városban. 20 helyszínen több mint 50 program várja a romantikára vágyókat. Az ingyenes fesztivál egyik mondanivalója, hogy giccses, szirupos manírok nélkül is hódolhatunk romantikus érzéseinknek.

Gyömrőn, a romantika fővárosában pedig minden lehetőség adva lesz ehhez ezen a héten. A városka egyébként is méltán híres romantikus helyszíneiről, a központjában 100 hektáros ősfás parkban elterülő tavairól, díszkandeláberekkel megvilágított sétaútjairól, tóparti korzójáról, hangulatos vendéglátóhelyeiről. Az egyébként is gazdag városi programkínálat tovább bővül a fesztivál idejére, konflisokkal, kisvonattal, bringóhintókkal lehet bejárni Gyömrő legszebb pontjait. A vizek szerelmeseit ladikok várják a tavon, ahol szombaton úszógyertyák vízre bocsátása teszi még hangulatosabbá a napnyugtát.

Shakespeare ihletése pedig visszaköszön az erkélyjelenet-versenyben a Villa Gyömrő előtt, Zeffirelli Rómeó és Júlia klasszikus filmfeldolgozásának vetítéseiben a Békebeli Sörkert teraszán, és természetesen a Hankó István Művészeti Központban élőben, színpadra állítva is megtekinthetik azt az érdeklődők. Virágkötőshow és virágárverés, rengeteg szabadtéri komoly- es könnyűzenei koncert színesíti tovább a palettát.

A Romantikaünnep keretében pedig a gyömrői vendéglátóhelyek egyedi ajánlatokkal, különleges programokkal várják a betérőket.

Nem kérdéses hát, hogy május 20−26. között a romantikus kikapcsolódásra vágyóknak szinte kötelező lesz felkeresniük a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől csak néhány kilométerre fekvő Gyömrőt, Magyarország romantika-fővárosát!

Ízelítőül a programokból:

− „Erkélyjelenet”-verseny a Villa Gyömrő teraszán. A győztesek jutalma egy római vakáció!

− Csoportos házasságkötés – az ezen a napon házasuló párok a hivatalos eljárás költségeire és a pezsgős koccintásra a város vendégei
− Romantikus ladikozás a gyömrői tavon, lampionokkal megvilágított csónakban
− Úszógyertyák gyújtása és vízre bocsátása a tó stégéről
− Rómeó és Júlia színdarab színpadi előadása a Művészeti Központban
− Zeffirelli: Rómeó és Júlia filmfeldolgozásának vetítése a Békebeli Sörkertben, utána cigányzene és szerenádok
− Klasszikus térzene a polgármesteri hivatal régi épülete előtt

− Konflisos sétakocsikázás a városban, a tájház, a kastély és a tavak között
− Pokrócos piknikezés a Tájház udvarán, a Teleki kastély közelében

− Középkori kirakodóvásár a Villa Gyömrő udvarán lévő „sikátorpiacon”
− Dotto kisvonatos kirándulás a város nevezetes helyei között

Bővebb információ: www.romantikaunnep.hu, facebook.com/romantikaunnep

Jelentkezés a csoportos, ingyenes házasságkötésre: Némethné Wabersinetz Andrea anyakönyvvezető, telefon: +3629/330-011, 112-es mellék. Jelentkezés az erkélyjelenet-versenyre, melynek fődíja egy kétszemélyes római vakáció: Kamarás Ivett +3670/9325758Címke: Gyömrő  Romantikaünnep