Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban

Írta: fesztbook.

Szeptember 16-án Marc Camoletti Boeing, Boeing című vérbő komédiája adott szárnyakat a képzeletnek, egy Boeing 767-300-as gép fedélzetén, amire a darab szereplői és alkotói, Réthly Attila „kapitány” vezetésével szálltak fel a sajtó munkatársaival együtt.

Boeing

A produkciót a Thália Színház mutatja be október 5-én, parádés szereposztásban.

A darab története nem túl bonyolult. Adott egy gazdag párizsi sztárépítész, Bernard (Pindroch Csaba), aki előkelő loft-lakásában éli gondtalan életét. Ha kinéz az ablakon, Párizsra lát. Ha vacsorázna, Bertha, a házvezetőnő (Molnár Piroska) viszi otthon a nemzetközi konyhát. Ha menyasszonya, Janet (Gubás Gabi) megérkezik, mámorosan szeretik egymást. Ha másik menyasszonya, Jacqueline (Tóth Eszter) érkezik meg, vele is mámorosan szeretik egymást. Ha a harmadik, Judith (Schell Judit), vele is. Mert minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, ne tudjanak a másik kettőről, és menetrend szerint elkerüljék egymást.

Amikor beállít a régi iskolatárs, Robert (Vida Péter), hogy egy apró szívességet kérjen, ő is elámul az irigylésre méltó és tökéletes rendszeren. Persze egyetlen apró hiba is végzetes. Kettő még rosszabb… Ez az este a harmadik hibával kezdődik...

Marc Camoletti: Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban  
Fordította: Hamvai Kornél
Bemutató: 2013. október 05.

Szereplők:
Bernard: Pindroch Csaba
Robert: Vida Péter
Bertha: Molnár Piroska
Judith: Schell Judit
Janet: Gubás Gabi
Jacqueline: Tóth Eszter 

A darab rendezője: Réthly Attila