Sony Action Cam, ahol a kép számít, de a felvétel körülményei nem

Írta: fesztbook.

A cseppálló akciókamera kiváló minőségű Full HD felvételeket rögzít XAVC formátumban, 50 Mbps mintavételezéssel. A síeléstől a motoros száguldáson keresztül a sárral borított versenypályáig.

Sony Action Cam, ahol a kép számít, de a felvétel körülményei nem

  • A kamera önmagában cseppálló, így eső esetén sincs szükség külön védőtokra, ennek köszönhetően csökkent a kamera mérete.
  • A GPS Data Overlay funkció segítségével könnyedén elkészíthetjük a felvételek áttekintő térképét, a PlayMemories Home szerkesztőprogrammal pedig több kamera felvételeit is összeilleszthetjük.
  • Az Advanced SteadyShot képstabilizálás a korábbi modelleknél 2,5-szer hatékonyabban csökkenti a kép rázkódását.
  • Az élőnézeti képet biztosító Live-View Remote távvezérlés segítségével akár 5 kamerát is irányíthatunk távolról.
  • A BIONZ X processzor számítási kapacitása lehetővé teszi a Full HD képminőséget 50Mbps mintavételezéssel, XAVC formátumban.

Az új Action Cam HDR-AS100VR az extrém felvételek minden igényét kielégíti.

A Sony legújabb Full HD akció kamerája az adrenalinfüggők igényeit minden helyszínen kielégíti, legyen az országút, hegy, hó vagy víz. A vékonyabb kialakítás jó légellenállási mutatóval könnyedén, kevés ellenállással szeli a vizet és a levegőt, a cseppálló váz pedig azzal az előnnyel jár, hogy nincs szükségünk külön védőtokra a vizes downhill versenypályán való leszáguldáshoz.

Windows és OS X operációs rendszerre letölthető PlayMemories Home alkalmazásnak köszönhetően a felvételek szerkesztése nagyon egyszerű és szórakoztató. A Map Views funkció segítségével például térképre rajzolhatjuk a jelenetek helyszínét, és mivel az alkalmazással négy különböző videó is összeszerkeszthető, lehetséges az is, hogy egy osztott képernyő egyik felén egy nagysebességű felvételt mutassunk, miközben a másik felén a GPS-adatokat rajzoltatjuk ki térképre.

Sony Action Cam, ahol a kép számít, de a felvétel körülményei nem

Az Advanced SteadyShot képstabilizálás jelentősége azonnal megmutatkozik, ha egy havas szlalompályán száguldunk le, vagy ha kátyús úton kerékpározunk. Az új képstabilizáló rendszer 2,5-szer hatékonyabb teljesítményt nyújt elődjénél, és stabilan, elmosódásmentesen tartja a felvételt. Különösen hatékony a motorok és a quadok mechanikus vibrációjának csökkentésében.

Extra funkcióként az új Sony Action Cam akár 120 vagy 240 fps (másodpercenkénti képkocka) sebességgel képes a magas minőségű videó és hang rögzítésére. Így a felvétel befejezése után nagy lassításban nézhetjük végig egy normál sebességű lejátszón felvételeinket.

A tartozékként kapott, karra szerelhető vezérlő RM-LVR1 Live-View Remote vezeték nélküli távirányítóval akár 5 AS100VR Action Cam is vezérelhető. Segítségével elindíthatjuk és megállíthatjuk a felvételeket, gombnyomásra megtekinthetjük és módosíthatjuk a beállításokat. Minden kézközelségben van, még akkor is, ha síkesztyű van rajtunk.

Az új Sony Action Cam képminősége jobb, mint eddig bármikor. A felvételek élesebbek és tisztábbak a továbbfejlesztett ZEISS Tessar® objektív 170 fokos, széles látószögének, a 13,5 megapixeles Exmor R CMOS szenzornak és az erőteljes új BIONZ X processzornak köszönhetően.

A kamera magas, 50 Mbps mintavételezéssel képes a Full HD felvételekre XAVC S videoformátumban. Az eredmény minden egyes kockán látható lesz – még azokon a gyors akciópásztázásokon is, melyek más kamerákkal felvéve elmosódottak vagy ugrálnak.

Sony Action Cam, ahol a kép számít, de a felvétel körülményei nem

Szintén új funkció az állóképek ütemezett rögzítésének lehetősége. Ennek segítségével 1 és 60 másodperc közötti időzítéssel rögzíthetjük állóképek sorozatát, így a hosszabb utazások timelapse stílusú dokumentációja is elkészíthető. A rugalmasságot tovább növeli az a hasznos tulajdonság, hogy a kamera képét elforgathatjuk, ha az Action Cam-et oldalfekvésben vagy esetleg fejjel lefelé rögzítjük a sisakunkra vagy a lámpatartónkra.

Az új Action Cam tetején elhelyezett jelzőfény emellett azonnali visszacsatolást nyújt arról, hogy a felvétel forog vagy áll. A rögzítési lehetőségek számát tovább növeli az új állványcsatlakozó, melynek segítségével anélkül rögzíthetjük a kamerát, hogy ehhez egy külön tokra lenne szükségünk.

Az Action Cam a professzionális videósokat rengeteg új funkcióval örvendezteti meg. A kiválasztható színbeállítás extra teret enged a kreativitásnak a felvételek szerkesztése során. Így például egy semleges beállítással felvett videót feldobhatunk élénk színbeállítással, mely azonnal kihangsúlyozza és gazdaggá, erőteljessé teszi a színeket. A rendezők örülni fognak annak is, hogy az Action Cam már időkódokkal[4] rögzíti a felvételeket, ami segíti a több eszközzel készített videoanyagok egymással történő szinkronizálását.

Újdonság, hogy a felhasználók olyan információkat adhatnak hozzá a felvételekhez, mint a dátum, az idő vagy akár a jelenet száma. A maximum 8 számjegyből álló hexadecimális értékekkel így például összerendezhetőek a több kamerával készített felvételek.

A beépített NFC lehetővé teszi az Xperia vagy más kompatibilis okostelefonokhoz és tabletekhez történő egyszerű, egyérintéses csatlakozást. A felvételeket így vezeték nélkül továbbíthatjuk és oszthatjuk meg, nem kell törődnünk a memóriakártyákkal vagy a csatlakozókábelekkel. Az egyérintéses kapcsolat elindítja a telepített PlayMemories mobilalkalmazást az okostelefonon, melynek segítségével közvetlenül a külső képernyőn ellenőrizhetjük az Action Cam látószögét és képét.

A 2014 nyarára tervezett frissítésével az Action Cam arra is képes lesz, hogy élőben közvetítse a felhasználók élményeit. A kamera a csatlakoztatott okostelefonra fogja streamelni a képet, melyet már könnyen tovább lehet közvetíteni a világhálóra – így várhatóan jóval több élő akcióközvetítést láthatunk a következő évben.

A stílusában összeillő tartozékok mindemellett még több lehetőséget adnak az Action Cam kihasználására. A HDR-AS100VB Bike Mount Kit használatával kerékpárra, a HDR-AS100VRW Wearable Mount Kit segítségével pedig ruházatunkra rögzíthetjük a Sony akciókameráját.

Az új Action Cam HDR-AS100VR 2014 áprilisában kerül az európai boltokba.Címke: Sony  Action Cam  Full HD  

Ezt olvastad már?