Karrierfogadalmak 2014-re

Írta: fesztbook.

Sokak számára a legnépszerűbb újévi fogadalom a fogyással vagy egészséges életmóddal kapcsolatos, és csak ezután következnek a munkához, karrierhez kötődő elhatározások.

Karrierfogadalmak 2014-re

Pedig nagyon nem mindegy, milyen karriercélokat tűzünk ki az új évre, hiszen az időnk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, és a munkánk alapvető hatással van az egészségünkre is. Érdemes tehát az év elején átgondolni, min változtatnánk, és mielőbb megtenni a szükséges lépéseket, kiválasztani a megfelelő képzéseket.

Új munkahelyet szeretnék találni!

Ha a legfőbb célkitűzésünk az, hogy mielőbb új munkahelyet találjunk, érdemes elgondolkodni egy OKJ-s képzés elvégzésén. Sok esetben ugyanis egy friss, a munkaadók körében keresett szakképesítéssel könnyebb az elhelyezkedés. Ha például általános adminisztrációs munkában szereztünk tapasztalatot, érdemes valamilyen specializációt választani mellé. „Már egy rövidebb, szakirányú képzés elvégzése is nagymértékben növelheti a munkavállaló értékét a munkaerőpiacon. Ráadásul az új szakképesítés megszerzése sikerélményt, energiát ad, ami egy állásinterjún is növelheti az esélyeket” – mondta el tapasztalatait az országos oktatási hálózattal rendelkező Perfekt Zrt. oktatási igazgatója, Bársony Csaba. Az olyan pénzügyi képzések, mint a pénzügyi vagy számviteli ügyintéző, a TB vagy a bérügyintéző tanfolyam, akár már érettségivel is elkezdhetők. Ilyen tudás birtokában pedig akár az átlagnál is többet kereshetünk új munkahelyünkön.

Új feladatokat, beosztást szeretnék a munkahelyemen!

Ha már évek óta ugyanazon a területen végezzük a rutinná vált feladatokat, könnyen elveszíthetjük a motivációnkat. Az új év kezdete tökéletes alkalom arra, hogy megfogadjuk: változtatni fogunk. Ha például pénzügyi területen dolgoztunk asszisztensként, egy számviteli ügyintéző OKJ-s képzés segítségével máris nő az esélyünk arra, hogy új megközelítésből foglalkozhassunk a cég pénzügyeivel. De egy targoncavezető szakképesítéssel is több területen számíthatnak ránk egy raktárban.

Otthonról szeretnék dolgozni!

Ha egyik újévi fogadalmunk az, hogy otthonról akarunk dolgozni, mert elegünk van a munkahelyi kötöttségekből, vagy gyerek mellett nem tudunk teljes munkaidős állást vállalni, érdemes olyasmit megtanulni, amit otthonról is végezhetünk a későbbiekben. Vállalkozási mérlegképes könyvelőként például elismert és az átlagot meghaladó kereseti lehetőséget jelentő szakképesítést szerezhetünk. Igaz, ehhez már valóban terveznünk kell a karrierünket. Nagyon népszerűek a számítógép mellett végezhető munkák, így számos területen kapcsolódnak hozzájuk képzések is. A keresőmarketing képzés például már érettségivel is elvégezhető, segítségével ügynökségeknek, cégeknek egyaránt dolgozhatunk, sőt, akkor is jól jöhet, ha saját online vállalkozás-álmunkat valósítjuk meg.

Érettségi után szakmát tanulnék!

Idén érettségizünk, de az egyetemi, főiskolai tanulmányok túl általánosnak tűnnek ahhoz, hogy gyakorlati tudáshoz és végül megfelelő álláshoz jussunk? Az OKJ-s képzések ebben az esetben is jó választást jelentenek, hiszen gyakorlatközpontúan lehet az ismereteket elsajátítani, sok munkaadó pedig kifejezetten ezt a képzettséget részesíti előnyben. Ráadásul egy későbbi felvételi során még plusz pontokat is jelentenek a szakirányú karrierépítésben.Címke: munkahely  karrier